Ha rúgunk két gólt a lengyeleknek, kint vagyunk a futsal-Eb-n

A lengyelek nem szoktak megszórni minket, Dróth Zoltán nem tudja elképzelni, hogy ne rúgjunk gólokat.

MN
2017. 09. 26. 8:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar futsalválogatott szeptember 12-én 2-1-re legyőzte a lengyel csapatot az Európa-bajnoki pótselejtező első, miskolci mérkőzésén. A visszavágót kedden 18.30-kor játsszák Koszalinban (tv: M4), ahol már a döntetlen vagy három gólt lőve akár az egygólos vereség is Eb-szereplést ér.

Dróth Zoltán, a csapat kiválósága az M4-en elmondta: „Nehéz mérkőzés, nagy taktikai harc lesz, de én bízom a csapatban. Nem tudom elképzelni, hogy ne rúgjunk gólokat. Több ezren lesznek a mérkőzésen, úgyhogy biztos, hogy pokoli hangulat lesz.”

Hozzátette: nem szabad számolgatni, ki kell menni, és nyerni kell. Megtette helyette Korolovszky Gábor, a válogatott másodedzője: „Szeretnénk nyerni vagy legalább két gólt rúgni, ugyanis két idegenben lőtt góllal már nagy előnyünk van. Két hete 2-1-re nyertünk, tavaly egy tornán 3-1-re, nem nagyon szórtak meg minket az utóbbi időben, nem tudjuk elképzelni, hogy most kapjunk hármat vagy négyet. Azt gondolom, ha rúgunk kettőt, 99,999 százalék, hogy kint vagyunk az Eb-n.”

Hangolódásként érdemes megnézni, két éve miként jutottunk ki a románok ellen ugyanígy, pótselejtezőn. (Akinek kevés ideje van, tekerjen 2,30-hoz.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.