Hemingway: Lesz új stadion Kispesten

11 milliárd forintba kerülhet a Honvéd új arénája, amelynek a pályázata – 5 milliárdos állami „engedéllyel” – a minap elbukott.

2017. 09. 21. 6:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érvénytelen lett az új Bozsik Stadionra kiírt pályázat, ezek után méltán gondolhatta azt a honi futballközlemény, hogy a klubtulajdonos George F. Hemingway ráront a sportkormányzatra, hogy olyan – stadionépítési szinten – alacsony összegben határozta meg a támogatási keretet, jelesül 4,98 milliárd forintban. Azonban egyenesen bizakodónak mutatta magát a mecénás csütörtök reggel a Digi Sport stúdiójában.

„Lesz új stadion! Most készült el a terv, amelyet meg szeretnénk valósítani” – fogalmazott. Ő, mint mondta, addig nem akart stadiont építeni, míg a kispesti utánpótlásközpont el nem készül, az ugyanis szerinte a legfontosabb mind a klubnak, mind a magyar futballnak. Ez a központ márpedig a 2018-as év első negyedére kész lesz, s Hemingway külön hangsúlyozta, hogy a stadionépítés csak akkor kezdődjön, ha a másik cél már megvalósult, tehát nem is kell hogy elsiessék a dolgot, „ez nem verseny”.

A Kispesten 2007-ben a 20. század követelményeinek épp megfelelt stadiont kipofozó vállalkozó szerint azért „bukhatott most el” a stadionpályázat ügye a túl magas ajánlattételek után, mert „valaki öt évvel ezelőtt kigondolta, hogy mennyibe kerül egy stadion”, azóta azonban összegyűlt némi tapasztalat, és kiderült, hogy többe. A 8400 férőhelyes új kispesti létesítmény, amely UEFA 4-es besorolás alá esik, és leginkább talán a szombathelyi új arénára fog hasonlítani, megítélése szerint nem 5, hanem 11 milliárd forintot emészt fel, és „a miniszterelnök integritását ismerve” semmi kétsége sincsen afelől, hogy ez a stadion meg is épül majd, „pesszimista forgatókönyv nincs, nem kell pánikolni”.

Olyannyira optimista, hogy a következő futballévre már lekötötték hazai pályának az MTK új arénáját.

Hemingway néhány szót szentelt annak is, hogy Kispesten a fizetésekkel továbbra sem fognak elszállni: „Vannak játékosok, akiknek az 1,5 milliós fizetés nem elég, mert olyan szépek és olyan jók, noha még csak 21 évesek”. Akiknek nem elég, amit Kispesten kínálnak, menjenek nyugodtan máshová – jelentette ki a klubvezető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.