Mészáros Lőrinc: A taopénzekkel nem lehet csalni

A támogatók érdekével magyarázta a titkolózást a felcsúti polgármester.

MN
2017. 09. 26. 6:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Támogatóik érdekében titkolózik a taopénzekkel a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány – mondta Mészáros Lőrinc a Hír Televíziónak. Hozzátette: csak akkor mutatják be a taotámogatásaik elszámolását, ha a Kúria is erre kötelezi őket.

A milliárdos az elnöke Magyarország legtöbb taotámogatást kapó sportszervezetének. Az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány a tao bevezetése óta 14 milliárd forintot kapott, de hogy kitől, mennyit és mire költötték, nem árulják el, holott a szerződések bemutatására bíróság is kötelezte őket. 

A DK tavasszal másodfokon is pert nyert az alapítvány ellen, a felcsúti sportszervezet azonban továbbra sem adta ki az adatokat, inkább a Kúriára vitte az ügyet. „Majd, ha a Kúria úgy dönt, akkor kiadjuk” – Mészáros Lőrinc szerint a befolyt támogatásokat beruházásokra és üzemeltetésre költötték.

„Az alapítványnak nem lenne titkos, de egy üzletembernek, egy üzleti partnernek ez lehet, hogy fontos dolog, ezért úgy gondolom, hogy egy kényes kérdés, amit most feltett. Tehát nem az alapítvány számára kényes, de egy támogató számára A támogatók jellemzően anonimak szeretnek maradni. Ilyenek a támogatók” – hangsúlyozta a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöke.

Mészáros Lőrinc a taopénzekről egyébként azt mondta, fizikai képtelenség, hogy egyetlenegy forint is bárhova elfolyjon. A felcsúti polgármester úgy látja, olyan szigorú a labdarúgó-szövetség és a szaktárca ellenőrzése, hogy nem lehet csalni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.