Négy gól és Fradi-siker a fővárosi rangadón, már nem veretlen a Videoton

Szombaton rendezték az OTP Bank Liga 9. fordulójának összes mérkőzését. A mérkőzések összefoglalója.

MTI
2017. 09. 16. 20:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Budapest Honvéd és a kupagyőztes Ferencváros összecsapásán a vendégek a kilencedik bajnoki találkozóján kilencedik gólját szerző Varga Roland jóvoltából kerültek gyorsan előnybe. A bajnok Honvédot nem törte meg a gyorsan kapott gól, próbálta nyomás alá helyezni ellenfelét, Gazdag Dániel révén pedig a kapufát is eltalálta. A kispesti fölény a félidő közepén góllá érett, a hazaiaknál is a gólfelelős, Davide Lanzafame volt eredményes, tizenegyesből.

A második félidőt is egy gyors Varga-találat nyitotta; akárcsak az elsőnél, Bobál Dávid ezúttal is határozatlan volt a saját kapuja előtt. Nem sokkal később rövid időre nagy lett az ijedtség a kispadoknál, amikor Bobál és Botka Endre összefejelése után utóbbi egy pillanatra elveszítette az eszméletét.

Aztán hosszú eseménytelen percek után egy gyors jobb oldali támadás végén Joseph Paintsil gyakorlatilag el is döntötte a találkozót. Az utolsó bő negyedórát az exkispesti Botka kiállítása miatt emberelőnyben futballozhatta végig a Honvéd, de az eredmény nem változott.

Budapest Honvéd FC – Ferencvárosi TC 1-3 (1-1)
Bozsik Stadion, 4423 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Lanzafame (33., büntetőből), illetve Varga R. (6., 47.), Paintsil (69.)
sárga lap: Lanzafame (42.), Kabangu (82.), illetve Botka (32., 72.), Otigba (81.)
kiállítva: Botka (72.)

Budapest Honvéd: Gróf – Baráth, Lovric (Danilo, 63.), Bobál D. (Holender, 83.), Latifu – Kamber, Gazdag, Banó-Szabó, Nagy G. (Kabangu, 76.) – Lanzafame, Eppel

Ferencváros: Dibusz – Botka, Otigba, Blazic, Pedroso – Gorriaran, Spirovski – Varga R. (Moutari, 86.), Paintsil (Leandro, 77.), Lovrencsics G. (Böde, a szünetben) – Priskin

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A gólszerzéshez a hazaiak voltak közelebb, ám Vajda a 15. percben a kapufát találta el. A hajrában aztán a vendégek pillanatai következtek: Tabakovic a lefújás előtt gólt szerzett, így Herczeg András együttese mehetett előnnyel pihenni.

A második félidőben a házigazdák birtokolták többet a labdát, mindent megtettek az egyenlítésért, ám sokat hibáztak, s igazán veszélyes helyzetig nem jutottak el. A Debrecen biztosan őrizte előnyét a hatperces hosszabbításban is.

A bajnokságot gyengén kezdő DVSC sorozatban negyedik győzelmét aratta szombaton, a Balmazújváros pedig ezzel már öt meccse nyeretlen.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Debreceni VSC 0-1 (0-1)
Balmazújváros, 2291 néző, v.: Bognár
gól: Tabakovic (45+2.)
sárga lap: Tamás (85.), illetve Ferenczi (66.)

Balmazújváros: Pogacsics – Habovda, Tamás, Rus, Uzoma – Vajda, Sigér, Haris (Maiszuradze 57.) – Zsiga (Fekete 57.), Arabuli, Andric (Rácz 75.)

DVSC: Nagy – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Tőzsér – Varga (Csősz 88.), Jovanovic, Bódi (Takács 57.), Könyves – Tabakovic (Szilvási 90+5.)

Az első félidőben szinte kizárólag a két tizenhatos között zajló mezőnyjátékot láthatott a közönség. A csapatok még lövésig sem igen jutottak, nemhogy gólhelyzet kialakításáig. Sok volt a pontatlanság, így egyik gárda sem tudta huzamosabb ideig birtokolni a labdát.

A második félidőre a Haladás sokkal elszántabban jött ki, több távoli lövéssel próbálkozott, melyek közül egynél Pajovicnak védenie is kellett, majd egy bal oldali akció végén vezetéshez jutottak a szombathelyiek. A gól alaposan felrázta a fővárosiakat, akik sokat támadtak az egyenlítés érdekében, de csak lesgólig jutottak, így pont nélkül távoztak Sopronból.

A szombathelyiek új vezetőedzője, Pacsi Bálint először vezette sikerre csapatát, múlt heti bemutatkozásakor együttese kikapott az éllovas Videotontól.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Újpest FC 1-0 (0-0)
Sopron, 1710 néző, v.: Erdős
gólszerző: Williams (52.)
sárga lap: Saletros (36.), Windecker (72.)

Swietelsky Haladás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Jancsó (Kiss. T., 31.), Németh Má. (Halmosi, 63.), Tóth M. – Kovács L., Williams (Martínez, 70.), Ramos

Újpest FC: Pajovic – Szűcs K., Litauszki, Kálnoki Kis, Mohl – Windecker, Saletros (Nwobodo, 77.) – Simon K. (Tischler, 83.), Nagy D., Pauljevic (Angelov, 62.) – Novothny

Az európai küzdelmektől utolsóként búcsúzó Videoton kezdett kicsit aktívabban, s gyorsan meg is szerezte a vezetést, de a hátrányba kerülő Vasas felpörgette játékát, átvette a mérkőzés irányítását, és megfordította az állást. A hazaiak öt percen belül voltak kétszer eredményesek, mindkétszer fejessel. A félidő hajrájában megint a Videoton támadott valamivel többet, de nem tudott helyzetet kialakítani.

A második játékrészben a Videoton lépett fel kezdeményezőbben, igyekezett a kapuja elé szorítani a Vasast, amely azonban az ellentámadásokból többször is nagy helyzetet alakított ki. Ezek közül az egyik a hajrában góllal zárult, ami el is döntötte a három pont sorsát.

A Videoton kettős emberhátrányban fejezte be a mérkőzést, mert az 55. percben csereként beállt Loic Negót a játékvezető második sárgával a 90. percben kiállította, majd Danko Lazovic vonult az öltözőbe könyöklése után a 90+4. percben.

A székesfehérvári csapat az első nyolc mérkőzéséből hatot megnyert – ebből ötöt az előző öt fordulóban –, kettőt pedig döntetlennel zárt.

A Vasas a Ferencvárostól a múlt héten elszenvedett 5-2-es veresége után javított.

Vasas FC – Videoton FC 3-1 (2-1)
Szusza Ferenc Stadion, 1800 néző v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Burmeister (23., 83.), Ristevski (28.), illetve Pátkai (12.)
sárga lap: James (34.), Gaál (55.), Vogyicska (66.), Hangya (78.), Remili (82.), illetve Fiola (43.), Nego (55., 90.), Pátkai (56.)
kiállítva: Nego (90.), Lazovic (90+4.)

Vasas: Kamenár – Simunek (Vogyicska, 50.), James, Ristevski – Burmeister, Vida, Berecz, Hangya (Ádám, 81.) – Kulcsár, Gaál, Remili (Pavlov, 92.)

Videoton: Kovácsik – Szolnoki (Kovács I., 67.), Fiola, Juhász, Stopira – Suljic, Varga J. (Nego, 54.), Pátkai (Géresi, 84.), Henty – Lazovic, Scepovic

A mérkőzés első félideje kiegyenlített erők küzdelmét hozta, a kapuk azonban nem forogtak veszélyben.

Fordulást követően nagyobb sebességre kapcsolt a Puskás Akadémia, és Diallo találatával megszerezte a vezetést. A hátrányba került Mezőkövesd ezután sokat tett az egyenlítésért: Baracskainak ez az utolsó pillanatban össze is jöhetett volna, de közelről a kapu fölé lőtt.

Alacsony színvonalú és iramú találkozón a hazaiak megérdemelten nyertek.

Puskás Akadémia FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)
Felcsút, 811 néző, v.: Iványi
gólszerző: Diallo (59.)
sárga lap: Prosser (53.), Mevongou (83.), illetve Hudák (14.), Veselinovic (25.), Szeles (67.), Baracskai (81.), Tóth B. (87.)

PAFC: Hegedűs L. – Osváth, Heris, Vanczák, Balogh B. – Márkvárt (Zsidai 89.), Mevongou – Molnár G. (Prosser 46.), Knezevic, Szakály P. (Latifi 56.) – Diallo

Mezőkövesd: Tujvel – Lázár P. (Baracskai 76.), Hudák D., Szeles, Fótyik – Mlinar (Majtán 82.), Tóth B. – Farkas D., Strestík (Koszta M. 64.), Cseri – Veselinovic

Már a hetedik percben hazai gólnak tapsolhatott a valamivel több mint ezerfős nézősereg, miután egy védelmi hibát sikerült kihasználniuk a diósgyőrieknek. Nem kellett azonban sokáig várni a válaszra, hat perccel később ugyanis némileg váratlanul egyenlített a Paks. A szünetig viszonylag kiegyenlített játék folyt a pályán, ám egy ritkán látható kapushiba miatt mégis a vendégek vonultak előnnyel az öltözőbe.

Fordulás után a paksiak kapusa hibázott, ezt pedig kihasználta a DVTK. A következő húsz percben némi fölényben futballozott a Diósgyőr, az újabb gólt azonban a Paks szerezte egy szép támadás végén. A miskolciak pedig ezután erőtlen akciókkal próbáltak ismét egyenlíteni. Ez nem sikerült, sőt a Paks a lefújás előtti másodpercekben még egy gólt szerzett, és biztossá tette a sikerét.

A Tolna megyeiek négy nyeretlen mérkőzés után diadalmaskodtak, a DVTK sorozatban másodszor kapott ki.

Diósgyőri VTK – Paksi FC 2-4 (1-2)
Debrecen, 1092 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Ugrai (7.), Joannidisz (50.), illetve Bartha (13.), Bertus (39.), Daru (72.), Kulcsár D. (93.)
sárga lap: Gévay (71.), Hajdú (77.), Daru (91.)

DVTK: Antal – Eperjesi (Makrai, a szünetben), Lipták, Karan, Tamás – Vela, Busai, Nono, Óvári (Kitl, 70.) – Joannidisz, Ugrai

Paks: Verpecz – Vági, Zachán, Gévay, Szabó J. – Simon Á. (Kecskés, 74.) – Koltai, Hajdú Á. (Kulcsár, 88.), Papp, Bertus – Bartha (Daru, 69.)

A tabella:
1. Videoton FC 9 6 2 1 20-10 20 pont
2. Ferencvárosi TC 9 4 4 1 20-10 16
3. Budapest Honvéd FC 9 4 3 2 16-14 15
4. Debreceni VSC 9 4 2 3 13-8 14
5. Puskás Akadémia FC 9 4 2 3 15-13 14
6. Vasas FC 9 4 1 4 13-15 13
7. Diósgyőri VTK 9 3 3 3 15-17 12
8. Paksi FC 9 2 4 3 16-18 10
9. Újpest FC 9 2 4 3 11-13 10
10. Szombathelyi Swietelsky-Haladás 9 3 - 6 7-18 9
11. Mezőkövesd Zsóry FC 9 2 2 5 10-18 8
12. Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 9 1 3 5 11-13 6

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.