Nem jött össze a világrekord, gól nélkül vesztett a Real Madrid

Hiába tért vissza Cristiano Ronaldo, megszakadt a 73 meccses sorozat.

MTI
2017. 09. 21. 5:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszakadt a Real Madrid eredményes sorozata, miután hazai pályán 1-0-ra kikapott a Real Betistől a spanyol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában, szerdán.

Vasárnap a címvédő fővárosiak 3-1-re győztek a Real Sociedad otthonában, amivel sorozatban hetvenharmadik tétmérkőzésükön szereztek gólt, és beállították a Pelé-féle brazil Santos 1961 és 1963 között elért világrekordját. A mostani 1-0-s kudarc miatt nem sikerült megdönteniük. A remek széria 2016. április 30-án éppen a Real Sociedad otthonában kezdődött, a Real akkor Gareth Bale találatával 1-0-ra nyert.

A walesi támadó ezúttal is közel állt a gólszerzéshez, de a 75. percben a végig parádésan védő Antonio Adán a kapufára ütötte a labdát. Korábban, az 56. percben Daniel Carvajal is a kapufát találta el. A Betis győztes találatát Antonio Sanabria szerezte a 94. percben.

Öt mérkőzésből álló eltiltása után most tért vissza a Bajnokok Ligájában is címvédő Real Madrid együttesébe Cristiano Ronaldo.

A hazaiak fölényét mutatja, hogy a statisztika szerint a kapura lövések száma 27-12 volt. A madridiak a harmadik bajnoki meccsüket játszották hazai pályán az új idényben, de eddig csak két pontot szereztek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.