Ronaldo duplája döntött a futball ünnepén

Megtört a Real Madrid dortmundi átka, Gulácsi két gólt kapott Törökországban.

Énekes András Előd
2017. 09. 26. 21:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid még soha nem győzött a Borussia Dortmund félelmetes otthonában, és a mérkőzés előtti formák sem madridi sikert ígértek, hiszen a vesztfáliai csapat a Bundesliga élén tanyázik hat forduló után, míg a királyiak csak botladoznak a spanyol ligában. 

Óriási iramban kezdett a két csapat, ez a rohanás pedig nagyjából a lefújásig tartott. Az offenzív felfogásban pályára lépő Dortmund védelme mögött nagy területek maradtak üresen, előbb Carvajal került ziccerbe egy szép befelé csel után a 10. percben, nem sokkal utána pedig Piszczeknek kellett mentenie egy óriásit Bale elől. A 14. percben már a Dortmund rohant rá három emberrel a Real Madrid kapujára, de az egy a három elleni szituáció után Philipp kanalázását a gólvonalról mentette szögletre Sergio Ramos – igaz, kézzel, de a tizenegyes elmaradt. A védelmek nem voltak a helyzet magaslatán, különösen a Dortmundé, hiszen a 18. percben Carvajal beadása találta meg Gareth Bale-t, aki kapásból, ballal lőtte ki Bürki kapujának bal felső sarkát (0-1).

A félidőig folytatódott a gólig megszokott rohanás és adok-kapok, de a háló nem zörrent meg egyik oldalon sem. A második játékrészre a Dortmund jött ki nagyobb lendülettel, de kijött a címvédő rutinja, hiszen a Realnak sikerült növelnie az előnyét az 50. percben. Bale beadása után Cristiano Ronaldo előzte meg védőjét, megszerezve 108. Bajnokok Ligája-találatát. (0-2). A Borussia nem esett kétségbe a portugál gólja után, öt perccel később Castro és Aubameyang másolta le Bale és Ronaldo összjátékát a gaboni góljával a végén. (1-2). A dortmundi szépítést követően Götze és társai többször is az egyenlítés határán voltak, félpercenként alakult ki helyzet a kapuk előtt. A látványos, sok lövéssel és sportszerű játékkal tarkított mérkőzést végül a tapasztaltabb fél nyerte; Cristiano Ronaldo a 79. percben döntötte el a meccset Modric pompás kiugratása után (1-3).

Múlt héten egy tisztesnek mondható, Monaco elleni iksszel kezdte Bajnokok Ligája-pályafutását Gulácsi Péter és az RB Leipzig, a második körben viszont egy sima vereségbe szaladtak bele Isztambulban, a BL-csoportkört kitűnően kezdő Besiktas ellen. A játéknap másik magyar érdekeltje, Sallai Roland megint kezdőként, megint egy órát kapott a ciprusi APOEL-ben, sikerélményt azonban továbbra sem könyvelhet el, hiszen Harry Kane mesterhármasával földbe döngölte csapatát a Tottenham. Bár a Porto mindenkori játékerejével tisztában van az európai futballgondolkodás, a Monacóban elért 0-3-s győzelmük mégis a játéknap meglepetésének nevezhető.

Eredmények: 

E csoport:
Szpartak Moszkva–Liverpool 1-1
Sevilla–Maribor 3-0

F csoport:
Napoli–Feyenoord 3-1
Manchester City–Sahtar Doneck 2-0

G csoport:
Besiktas–RB Leipzig 2-0
Monaco–Porto 0-3

H csoport:
Borussia Dortmund–Real Madrid 1-3
APOEL Nicosia–Tottenham 0-3

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.