Sok gól és kiállítás is volt a Fradi–Vasason

A Vasas kétszer vezetett, de emberhátrányba került, és 5-2-re kikapott az Üllői úton. NB I, 8. forduló.

MTI
2017. 09. 09. 18:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbb bronzérmes Vasas kétszer vezetett, a 72. percben viszont emberhátrányba került, és végül 5-2-re kikapott a Ferencváros vendégeként a labdarúgó-OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának szombati játéknapján.

Meggyőző játékkal kezdett a házigazda, mégis a Vasas szerzett vezetést: a 14. percben Kulcsár Tamás a tizenhatos vonaláról egy pattanást követően bombázott a kapu bal oldalába. Percekbe telt, amíg a Ferencváros rendezni tudta a sorait, a 32. percben aztán sikerült egyenlítenie. Egy indítás elcsúszott ugyan Böde Dániel előtt, így lett jó az egész meccsen lendületes, ghánai Josiph Paintsilnak, aki góllal tudott bemutatkozni a Ferencvárosban.

A 60. percben ismét az angyalföldiek jutottak gólelőnyhöz, akkor Gaál Bálint látványosan emelte át a labdát a kapujából kilépő Dibusz Dénes fölött. A házigazdák egyenlítésére ezúttal csak két percet kellett várni: az egész találkozón rendkívül aktív Varga Roland közelről, éles szögből lőtt a hosszú sarokba. A második félidő közepén Szivacski Donát két perc alatt két sárga lapot kapott, az emberelőnybe kerülő Ferencváros pedig a hajrában két perc alatt lőtt két góllal – Varga másodszor volt eredményes, majd a csereként pályára lépő Priskin Tamás talált a Vasas kapujába – eldöntötte az összecsapást. A kegyelemdöfést Varga adta meg, a 93. percben értékesítette az ellene elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt.

Ferencvárosi TC – Vasas FC 5-2 (1-1)
gólszerzők: Paintsil (32.), Varga R. (62., 82., 93., a harmadikat büntetőből), Priskin (84.), illetve Kulcsár (14.), Gaál (60.)
sárga lap: Marcos Pedroso (43.), illetve Ristevski (52.), Hangya (55.), Szivacski (70., 72.), James (92.)
kiállítva: Szivacski (72.)

Gyors gólváltással indult a Debrecen–Diósgyőr mérkőzés: a vendégek már a 4. percben megszerezték a vezetést, majd a hazaiak a 11. percben egyenlítettek. Az első félidő folytatása jó iramú, küzdelmes, ám helyzetek nélküli játékot hozott.

A második játékrész iramára sem lehetett panasz, mindkét együttes a támadójátékot helyezte előtérbe, így változatos küzdelmet láthatott a közönség. Már-már úgy tűnt, döntetlen lesz a vége, ám az utolsó percekben a debreceniek kétszer is bevették a vendégek kapuját, és otthon tartották a három pontot.

Debreceni VSC – Diósgyőri VTK 3-1 (1-1)
gólszerzők: Varga K. (11.), Takács T. (85.), Tabakovic (88.), illetve Óvári (4.)
sárga lap: Mengolo (56.), Varga K. (60.), Takács T. (93.), illetve Nagy T. (40.), Ugrai (55.)

A két csapat történetének első egymás elleni NB I-es mérkőzésén a vendégek dolgoztak ki több helyzetet az első félidőben, a hazaiaknál Tujvel két nagy bravúrt is bemutatott, valamint Hudáknak volt egy óriási mentése. A 35. percben már a kapus védése sem mentette meg a Mezőkövesdet, ugyanis a kapufáról kipattanót a grúz Arabuli a kapuba továbbította.

Nem sokkal a szünet után egyenlített a Mezőkövesd, igaz Lázár találatában alaposan benne volt Horváth is, ugyanis a jobbhátvéd lehetetlen szögből jött lövését könnyedén fognia kellett volna a kapusnak. A góltól lendületet kapott a Mezőkövesd, és átvette a játék irányítását, Strestík révén pedig a 70. percben átvette a vezetést is. Néhány perccel később Strestík el is dönthette volna a három pont sorsát, de közeli lövését Horváth bravúrral védte. Ez megbosszulta magát, mivel a 88. percben egy szögletből egyenlítettek a vendégek.

A 92. percben Strestík tökéletesen adott középre, de Veselinovic az égbe lőtte a ziccert, így a lábában maradt a három pont.  Ez az eredmény egyik csapatnak sem igazán jó, ugyanis a Mezőkövesd hat, az újonc Balmazújváros pedig immár négy forduló óta nyeretlen.

Mezőkövesd Zsóry FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-2 (0-1)
gólszerzők: Lázár (58.), Strestík (70.), illetve Arabuli (35., 88.)
sárga lap: Cseri (40.), Lázár P. (62.), Fótyik (86.), illetve Tamás (21.), Sigér (32.), Habovda (43.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.