„Storck akkor is bízott bennem, amikor más nem”

Stieber Zoltánban felmerült, hogy Magyarországra igazol, de több érv szólt a légióskodás mellett.

MN
2017. 09. 27. 6:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A másfél hónapja az Amerikai Egyesült Államokban élő Stieber Zoltánnal készített interjút a Nemzeti Sport. A magyar válogatottba újfent meghívót kapó támadó, mint mondta, azért igazolt a tengerentúlra, mert a németországi esztendők után új impulzusokra volt szüksége.

„Gyökeres változások kellett az életembe” – emelte ki a D.C. United játékosa, akinél az elmúlt időszak vége felé minden gépiessé vált, hiányzott számára a boldogság, amit a futball tud megadni.

Az amerikai körülményekről elmondta, mindenki laza, nem az van, mint Németországban, ahol előbb teljesíteni kell, s ha sikerült, utána barátkoznak veled.

Szóba került a nemzeti tizenegy is, amely ebben az évben már csak tét nélküli mérkőzést játszik. (Ugyan hivatalosan két vb-selejtező Svájc és a Feröer-szigetek ellen még hátravan, de matematikailag a válogatott már nem juthat ki a világbajnokságra.) „A válogatottban nincsenek tét nélküli meccsek. Kutya kötelességünk megszerezni a csoport harmadik helyét” – mondta Stieber, aki hozzátette, már azzal valóra vált az álma, hogy magára húzhatta a címeres mezt.

„Bernd Storcknak egyébként is tartozom annyival, hogy az első szóra felülök a gépre, mert ő akkor is bízott bennem, amikor mások nem” – fejtette ki gondolatait a Kaiserslautern egykori labdarúgója.

Persze, Stieberben felmerült, hogy Magyarországon folytatja pályafutását, de nála most több érv szólt a légióskodás mellett. Ugyanakkor, ha lett volna megkeresése a Bundesligából, marad – de nem volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.