Tüntetnek a dán focisták, nem lépnek pályára a magyarok ellen?

A mérkőzést kedden, a gyirmóti Alcufer Stadionban kellene lejátszani 18 órától.

MTI
2017. 09. 17. 13:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dán Labdarúgó-szövetség (DBU), valamint a dán labdarúgók érdekvédelmi szervezete (SPF) közötti, hat hónapja húzódó egyeztetési vita sikertelenül zárult, emiatt elképzelhető, hogy az Eb-ezüstérmes női dán válogatott nem áll ki kedden a Magyarország elleni világbajnoki selejtezőre.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának cikke szerint a DBU és a professzionális dán labdarúgók érdekvédelmi szervezete (SPF) között hosszú ideje ellentét húzódik a női A- és az U21-es válogatott menedzselése és azok anyagi juttatásai kapcsán.

A tárgyalások hat hónap után sem vezettek eredményre, ami végül azt eredményezte, hogy a dán női A-válogatott múlt pénteken nem állt ki Hollandia ellen a hazai rendezésű felkészülési találkozójára, pedig telt ház előtt léphettek volna pályára a csapatok. Szombat este az SPF közleményben jelezte, hogy amennyiben a dán szövetség nem teljesíti haladéktalanul a feltételeiket, nem lépnek pályára a Magyarország elleni vb-selejtezőn sem.

„Minden szempontból sajnálatos, ami a dán labdarúgásban történik. Ennek ellenére bízunk benne, hogy a női válogatottunk pályára lép majd az előttünk álló vb-selejtezőn” – fogalmazott Kim Hallberg, a DBU szóvivője a szövetség honlapján. Hozzátette, a helyzet megoldása érdekében felvették a kapcsolatot a FIFA és az UEFA illetékeseivel is, de egyelőre nem tudják, hogyan oldódhat meg a precedens nélkül helyzet

A mérkőzést kedden, a gyirmóti Alcufer Stadionban kellene lejátszani 18 órától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.