Beletört a Real bicskája a Tottenhambe

Hugo Lloris hőskölteményéről szólt a madridi éjszaka, miközben Szlovéniában kiakadt a gólméter.

Énekes András Előd
2017. 10. 17. 21:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Real Madrid–Tottenham

Cristiano Ronaldo és Harry Kane nagy összecsapásáról szóltak a felvezető összeállítások a H csoport rangadója előtt, az angol támadót sok spanyol újság pedig már hófehérben vizionálta. Mindenesetre kedd este feketében lépett pályára a Spurs színeiben, gólt azonban nem sikerült lőnie, pedig az győzelmet és óriási lépéselőnyt jelentett volna a csoportgyőzelem ügyében.

Cristiano Ronaldo bő negyedórával a kezdő sípszó után tiszta lövőhelyzetig jutott a Spurs tizenhatosán kívülről, lapos lövése viszont a kapufán csattant. Az angolok észbe kaptak a helyzet után; ki más, mint Harry Kane veszélyeztetett a 19. percben. Az angol gólvágó egy szöglet utáni fejessel rögtön letette a névjegyét a Bernabéu közönségének, Keylor Navasnak kellett védenie a földről a léc alá tartó labdát. Az észak-londoniak nem álltak vissza, Pochettino együttese a védjegyének számító gyors támadás után meg is szerezte a vezetést a 28. percben. Sissoko jobb oldali beadása után Harry Kane akarta sarokkal kapura tenni labdát, ami végül a lábai között menteni igyekvő Varane lábáról pattant be a tehetetlen Navas kapujába (0-1). 

A csoportelsőség szempontjából kulcsfontosságú találkozón Zidane játékosai tudták jól, hogy nem engedhetik kicsúszni a meccset a kezük közül, s Modricék fel is pörgették a ritmust. A nyomásnak helyzetek, illetve Kroos által kiharcolt büntető lett az eredménye, amelyhez Ronaldo állt oda. A négyszeres aranylabdás lába nem remegett meg, 110. BL-góljával egyenlített a Madrid még a félidő előtt (1-1).

Térfélcsere után ott folytatta a Madrid, ahol abbahagyta, de a hihetetlen nyomást valahogy megúszta – elsősorban Hugo Llorisnak köszönhetően, aki felhúzta a rolót. Az idei BL-szezon eddigi legnagyobb védését mutatta be Benzema fejese után, de úgy is mondhatjuk, hogy a francia csatár négy méterről kihagyta a kihagyhatatlant. A nagy hazai rohamok után kevés lehetőségével okosan próbált bánni a Spurs, Harry Kane azonban ziccert hibázott a félidő közepén, majd Eriksen is rossz oldalról zörgette meg a hálót. A vége igazságos döntetlen, amelynek főszereplője a londoniak francia kapusa volt. Videó a rangadóról ezen a linken.

Manchester City–Napoli

Pep Guardiola Cityje elképesztő számokat produkálva tarolja le a Premier League mezőnyét a szezon első meccse óta. Nyolc mérkőzésen 29 gólt lőve és mindössze 4-et kapva veretlenül állnak a táblázat élén, és a Bajnokok Ligájában is hibátlanok eddig. A Napoli sincs különb formában, Maurizio Sarri villámgyors csapata százszázalékosan vezeti az olasz bajnokságot, a BL-ben viszont kikapott egyszer Doneckben, így neki dupla tétje volt a manchesteri találkozónak.

Ehhez képest számos egyéni hibával és kihagyott tizenegyessel operáltak az első félidőben, a City viszont hozta az idén megszokott formáját, és bizonyos periódusokban 75 százalékos labdabirtoklási fölényben szétfocizta a délolaszokat. Már a 9. percben megszerezték a vezetést Raheem Sterling góljával, majd tíz percre rá az ihletett formában játszó De Bruyne gólpasszát Gabriel Jesus pöckölte be közelről Reina kapujába. 

A második játékrészben visszavett lendületéből a City, sőt az idei szezon leggyengébb negyvenöt percét hozta – szerencséjére büntetlenül. A Napoli többet birtokolta a labdát, és helyzetekig is eljutott, egy újabb tizenegyes révén pedig a szépítés is megvolt – Mertens helyett ezúttal Diawara állt oda, nem is hibázta el. Videó a meccsről itt.

Gulácsi Péter és az RB Leipzig egy izgalmas meccsen, 3-2 arányban megszerezte első győzelmét az európai színpadon, Sallai Ádám pedig pár perc játéklehetőséget kapott az APOEL-ben, amely meglepetésre 1-1-es bravúrikszet ért el a Dortmund ellen. A játéknap két némileg meglepő eredménye a Szpartak 5-1-es sikere a Sevilla ellen, illetve a Liverpool történelmi, 0-7-es kalapálása a szlovén Maribor otthonában.

A játéknap eredményei:

E csoport:

Szpartak Moszkva–Sevilla 5-1
Maribor–Liverpool 0-7

F csoport:

Manchester City–Napoli 2-1
Feyenoord–Sahtar Doneck 1-2

G csoport: 

Monaco–Besiktas 1-2
RB Leipzig–Porto 3-2

H csoport:

APOEL–Borussia Dortmund 1-1
Real Madrid–Tottenham 1-1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.