Bernd Storck: Megvan, ki lesz a csapatkapitány

A játék képe és az eredmény ugyanolyan fontos lesz – mondta a szövetségi kapitány.

MTI
2017. 10. 06. 17:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német szakvezető a pénteki sajtótájékoztatón kifejtette: az ellenfél nem bízza majd a véletlenre a három pont megszerzését, mert mindenképpen szeretné megtartani első helyét a csoportban.

„Bizonyítottuk már, hogy egyenrangú szinten tudunk futballozni a legnagyobbakkal is. Nekünk nincs veszítenivalónk a meccsen. A játék képe és az eredmény ugyanolyan fontos lesz számunkra” – mondta az MTI érdeklődésére Storck, aki arról is beszámolt, hogy tudja már, ki lesz a csapatkapitány az eltiltott Dzsudzsák Balázs távollétében, de nem árulta el, mivel pénteken este vagy szombaton reggel közli majd a játékosokkal.

Pátkai Máté kifejtette: mivel a magyar válogatott harmadik helye még nem biztos, így százszázalékos erőbedobással küzdenek majd, mert azt semmiképpen sem szeretnék kiengedni a kezükből.

„Nekünk fognak esni, de ezeket a rohamokat meg kell fékeznünk” – jelentette ki a Videoton középpályása, aki bár nem játszott a két gárda tavalyi, budapesti mérkőzésén, úgy vélte, azon sikerült bizonyítani, hogy a magyaroknak ezúttal is lehet keresnivalójuk az esélyesebb svájciak ellen, már csak azért is, mert a teher inkább a riválison van.

„Nemhogy megnehezíteni szeretnénk a dolgukat, hanem borsot is törni az orruk alá” – mondta Bese Barnabás, aki elárulta, külön is készült a svájci csatárokból, mivel a stáb erre a célra összeállított egy felvételt a vetélytárs támadóiról.

Vladimir Petkovic szövetségi kapitány ugyancsak pénteken közölte: nem akar döntetlenre játszani a svájci labdarúgó-válogatott a magyarok elleni selejtező mérkőzésen. A szakvezető pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy éppen ezért a lehető legjobb tizenegyet fogja pályára küldeni Bázelben, azaz nem pihenteti azokat a játékosait, akik egy esetleges sárga lapos figyelmeztetéssel kihagynák kedden a csoportelsőségről döntő, portugálok elleni mérkőzést Lisszabonban.

„A magyarok tavaly kifejezetten jól játszottak ellenünk és egy hónapja a portugálok ellen is. A vártnál rosszabb eredmények ellenére jó csapatnak tartom a magyart” – mondta Petkovic.

Xherdan Shaqiri úgy vélte, kemény meccsre számíthatnak, mert egy éve Budapesten is meggyűlt a bajuk a magyarokkal, akiket csak nehezen győztek le 3-2-re. „Vannak jó futballisták ellenfelünknél, nem lesz egyszerű dolgunk, de az első perctől száz százalékot fogunk nyújtani” – mondta a Stoke City középpályása, akit hiába faggattak a négy nap múlva esedékes lisszaboni találkozóról.

Yann Sommer kapus arról beszélt, hogy bár több hiányzója van a svájci együttesnek, de „elég mély a kerete”, így nem okoz gondot a pótlásuk. „Most megmutathatjuk, hogy nem csupán 23 játékosunk van, bárkit bedobhatunk a mély vízbe” – mondta a Borussia Mönchengladbach hálóőre.

A svájciak tájékoztatása szerint eddig 32 ezer jegy kelt el a találkozóra, de reményeik szerint szombaton megtelik a 37 500 szurkoló befogadására alkalmas St. Jakob Park.

A svájciak százszázalékos teljesítménnyel vezetik a selejtezőcsoportot, amelyben a magyarok nyolc forduló alatt tíz pontot gyűjtve a harmadik helyen állnak, de utóbbi együttes már nem léphet előrébb, így – ahogy 1986 óta mindig – biztosan lemarad a világbajnokságról.

A svájci–magyar találkozó szombaton 20 óra 45 perckor kezdődik a bázeli St. Jakob Parkban az olasz Paolo Tagliavento sípjelére.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:

Gulácsi – Bese, Kádár, Guzmics, Korhut – Pátkai, Elek – Varga, Stieber, Lovrencsics – Eppel

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.