Bernd Storck nélkül dönthetnek a sorsáról, 8-10 millió forintért léphet le

16 órától összeült az MLSZ-vezérkar, hogy eldöntse, marad vagy megy a szövetségi kapitány.

Gabay Balázs
2017. 10. 17. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem is volt olyan régen, egész pontosan június 15-én, amikor Csányi Sándor MLSZ-elnök és az elnökség tagjai magukra zárták az ajtót az OTP-székházban. Akkor válságtanácskozást kellett tartani, ugyanis a magyar válogatott története során először kikapott Andorrától, márpedig ilyen alacsonyan jegyzett csapat ellen még nem buktunk. Hol volt már a Málta elleni zakó 2006-ból?

Most a véget ért vb-selejtezőket kell értékelni, és természetesen dönteni a legfőbb kérdést illetően: maradjon Bernd Storck szövetségi kapitány, vagy menjen? Maga a kapitány – úgy tudjuk – nincs jelen az OTP-székházban, ahol igen nagy a sajtóérdeklődés. Információink szerint azonban az ülés napirendjén, az egyéb napirendi pontok közt szerepel a személyi kérdés.

Bernd Storcknak eredetileg 2018. június 30-ig szólt a szerződése az MLSZ-szel. A sikeresen megvívott Eb-meccsek után következő világbajnoki selejtezőkön viszont korábbi önmagához képest rendkívül gyengén muzsikált a nemzeti csapat. A Feröeren hagyott két pont után már sokan morgolódtak, a kiábrándító andorrai vereséget követően a szurkolók levetették a mezt a játékosokkal. Storck hitele itt veszett el, és bár akkor a szövetség elnöksége többséggel a maradása mellett döntött, a svájci kudarc (2-5) és a Feröer elleni szenvedés (1-0) előrevetítette távozását. Utóbbi mérkőzésen már az egész Groupama Aréna a távozását követelte, ő pedig kifogásolta a drukkerek viselkedését, ami olaj volt a tűzre.

A Csányi Sándor vezette elnökségnek tudomásunk szerint egy havi bért kell csak kifizetnie Storcknak végkielégítésként, így ha úgy határoz, relatíve olcsón – 8-10 millió forintért – megválhat a kapitánytól.

A német edző utódát keresi a szövetség, az MLSZ válogatott szinten tapasztalt, Magyarországra költöző külföldi kapitányt szeretne, így a korábban bedobott nevek – Marco Rossi, Bódog Tamás, Paulo Sousa – nem jöhetnek számításba. Ahogy Dárdai Pál, Szabics Imre, és Löw Zsolt sem, a Hertha, a Sturm Graz és a Leipzig aligha engedi el őket.

A hírek szerint számos jelentkező akad, közülük október végéig kéne választani, ugyanis november 10-én Luxemburggal, 14-én Costa Ricával játszik a magyar válogatott barátságos meccset.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.