Dárdai Pál Herthája is térdelve tiltakozott a rasszizmus ellen

Donald Trump korábban azt mondta: ki kellene rúgni azokat az NFL-játékosokat, akik nem állva tisztelegnek.

MTI
2017. 10. 15. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakvezető és a stáb tagjai a kispad előtt, míg a játékosok a pályán térdeltek le a saját pályán 2-0-ra elvesztett összecsapás előtt.

„A Hertha BSC állást foglal a tolerancia és a felelősségvállalás mellett. Egy toleráns Berlinért és egy nyitott gondolkodású világért, most és mindörökre!” – áll a klub Twitter-oldalán.

„Már nem a XVIII., hanem a XXI. században élünk, de vannak emberek, akik ideológiailag még nem jutottak ilyen messzire. Ha ezzel néhány leckét tudunk adni nekik, az jó” – hangsúlyozta a berliniek német védője, Sebastian Langkamp. A csapatkapitány norvég Per Skjelbred is leszögezte, kiállnak a rasszizmus ellen.

„Ilyen módon tudjuk kifejezni, hogy mindig küzdünk a hasonló viselkedés ellen, a csapat és a város egyaránt” – emelte ki az elefántcsontparti támadó, Salomon Kalou. Hozzátette, a rasszizmus semmilyen eseményen nem lehet jelen „az NFL-ben vagy a labdarúgásban, semmilyen sportban sem”.

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke szeptember végén nyilvánosan beszélt arról, hogy az amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő csapatok tulajdonosainak ki kellene rúgniuk azokat a játékosokat, akik a meccs előtt a himnusz alatt letérdelnek.

A térdelés az előző szezonban kezdett elterjedni az NFL-ben. A színes bőrű játékosok egy része így próbálta kifejezni azt a véleményét, hogy az országban erős rasszizmus tapasztalható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.