Kádár: Lássuk be, igazuk volt a szurkolóknak

A válogatott balhátvédje társai helyett is körbesétált a Groupama Arénában, és megtapsolta a nézőket.

MN
2017. 10. 13. 8:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Pocsék érzés volt. Nyilván senkinek sem esik jól, ha kifütyülik, ez alól mi sem vagyunk kivételek. De lássuk be, igazuk volt a szurkolóknak. Feröer ellen nem játszottunk jól, [ ] sőt az egész selejtezősorozat gyengére sikerült. Szóval a magam részéről abszolút megértem a szurkolók reakcióját.”

Kádár Tamás, a válogatott és a Dinamo Kijiv balhátvédje ritkán szólal meg, de akkor kivétel nélkül egyenesen fogalmaz, most is így tett a Nemzeti Sportnak adott interjújában a Feröer elleni, kifütyült 1-0 után. Elismerte a csapat és saját maga felelősségét, és azt mondta, finoman szólva is felejthető évet zárt a nemzeti csapat.

Mint arról mi is írtunk, Dzsudzsák Balázs a szokásoknak megfelelően odahívta a csapatot a lefújás után az ultrák elé, de azok elhajtották őket, nem volt közös himnuszéneklés.

Ezután szinte minden játékos bevonult az öltözőbe, kivéve Kádárt, aki körbesétált a gyepen, és ahogy eddig is, megtapsolta a közönséget. „Egyszerűen úgy éreztem, ha korábban, a sikerek idején így volt ez szokás, én most is körbemegyek, és megköszönöm nekik, hogy kijöttek a stadionba” – adott magyarázatot a futballista, hozzátéve: észre sem vette, hogy a társai közben már rég az öltözőben voltak.

Kádárt arról is megkérdezte az újságíró, hogy mit gondol Bernd Storck jövőjéről, de ő úgy fogalmazott, erről senki sem kérdezte, de nincs is rá szükség.

„Sokan örülnének, ha távozna, mások nem bánnák, ha maradna, hiszen elindult egy úton. Csakhogy nem mi, játékosok és nem is a szurkolók döntenek a sorsáról.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.