Kubatov jó katolikus, megbocsátott az ellene vétkezőknek

A sajtótájékoztatón, amelyen a Magyar Nemzet ezúttal sem vehetett részt, Kubatov odaszúrt a liberális újságíróknak.

Havasi Zsolt
2017. 10. 25. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor és a Fradi-tábor előénekese, kápója, Hamberger Ádám október 19-én szinte egyszerre jelentette be a Facebookon: „Megegyeztünk! A Ferencváros tábora 2017. 11. 04-én, a Debrecen ellen visszatér.” A több ezer drukker majd három éve azért nem látogatja a zöld-fehér klub mérkőzéseit, mert nem ért egyet a Groupama Arénában bevezetett vénaszkenneres beléptetéssel. A megállapodással ennek a „nézeteltérésnek” a végére kerül pont.

Szerdán sajtótájékoztatón – amelyen a Magyar Nemzet ezúttal sem vehetett részt – árulta el a részleteket Kubatov és Hamberger. Az egyezség értelmében a szurkolói csoportok vezetői, illetve ötszáz drukker vénalenyomatát adta. A többiek számára a módosított szabályzat szerint lehetőség van B típusú kártya kiváltásra, ehhez azonban nem kell vénalenyomat. Ha valaki anélkül akar belépni a stadionba, annak három feltételt kell teljesítenie: rendelkeznie kell a B típusú kártyával, fényképes igazolvánnyal, továbbá érvényes, kinyomtatott jeggyel. Így a B szektor teljes egészébe és a C1-es szektorba lehet belépni, a stadion többi részén marad az eddigi rendszer – mondta Kubatov. Fontos pont, hogy a B kártya érvényes lesz az idegenbeli mérkőzéseken a vendégszektorokba is. Továbbá lehet vele az interneten jegyet vásárolni, valamint igénybe venni a szurkolói kedvezményrendszert.

Kubatov jelezte, módosult a pályarendszabály is. Ennek legfőbb pontja az, hogy a lelátói cselekedetek egyértelmű és objektív megítélésére tesznek kísérletet. Ez a szurkolókra és a biztonsági személyzetre egyaránt vonatkozik, ráadásul a technikai feltételek mindehhez megvannak, hiszen nincs olyan pont a stadionban, amelyet nem lát kamera. Létrejött egy közös fegyelmi testület, amelyben a szurkolói csoportok és a klub delegáltjai bizonyítékok alapján döntenek majd egy-egy eset kapcsán. „Akit kizárunk a stadionból, az már csak vénaszkenneres beléptetés útján léphet be újra” – tette hozzá a klubelnök.

Fidesz pártigazgatójaként is tevékenykedő Kubatov kiemelte: nincs politika a stadionban. „Egy kivétel van: engem lehet szidni.”

Kérdésre kijelentette, hogy szerinte az első meccsen „olyan telt ház lesz, mint a huzat”. „Ez rossz hír a liberális újságíróknak, akik eddig azon nyikorogtak, hogy nem volt telt ház. Csókoltatom őket” – folytatta vigyorogva. Szóba kerültek a múltbéli sérelmek, például volt, hogy Kubatov halálos fenyegetést kapott. „A megbocsátásról annyit, hogy római katolikus vagyok” – zárta rövidre a kérdést.

Hamberger Ádám mint a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül csoport képviselője mindehhez csak annyit tett hozzá, hogy mindenki a Ferencváros érdekeit helyezte előtérbe, egyúttal megígérte, visszatér a régi Fradi-hangulat a stadionokba. Újságírói felvetésre pedig kifejtette, amíg a tábor nem volt benn mérkőzéseken, a szurkolók megtanulták, hogyan kell viselkedni. „Törekszünk a rendre. Együtt, a Ferencváros érdekében fogunk továbbmenni.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.