Már Bernd Storck utódját keresheti az MLSZ

Állítólag Marco Rossi vagy Szabics Imre követheti a poszton.

MN
2017. 10. 13. 5:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már keresi Bernd Storck utódját a Magyar Labdarúgó Szövetség – írja a Blikk. A lap információi szerint a legnagyobb eséllyel az olasz Marco Rossi vagy a korábbi válogatott Szabics Imre követheti a poszton.

„Ma értesültem arról, hogy szóba került a nevem, teljesen váratlanul ért, nem számítottam rá. Már az büszkévé tesz, hogy egyáltalán erről beszélnek az emberek” – mondta a Blikknek Marco Rossi, aki korábban bajnokságot nyert a Honvéddal. Hozzátette, hogy eddig semmilyen hivatalos megkeresést nem kapott az ügyben az MLSZ-től. „Érvényes szerződésem van a DAC-cal, de nyitott vagyok a tárgyalásra” – fűzte hozzá az olasz tréner.

A lap úgy tudja, ha Rossit nem tudják elcsábítani, Szabics Imre lehet Storck utódja. Ez azért is érdekes, mert a német szakember 2015 őszén kirúgta őt a nemzeti csapat stábjából, amelyhez még a korábbi kapitány, Dárdai Pál vitte. Az írás szerint az is opció, hogy az osztrák Sturm Graz pályaedzőjét Rossi segítőjének nevezik ki.

A Blikk szerint még esélyes lehet a válogatott kispadjára

Bernd Storck sorsa kedden dőlhet el, a labdarúgó-szövetség ugyanis ekkor értékeli majd a világbajnoki selejtezősorozatot, amelyet Feröer 1-0-s legyőzésével a harmadik helyen zárt a német szakember által dirigált együttes.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a közmédiának elmondta: több olyan eredmény is született a kvalifikáció során, amely nem felelt meg a várakozásoknak, így az andorrai vereség vagy a feröeriek elleni összecsapás. Hozzátette, jövő kedden az elnökség meghallgatja szakemberek véleményét, a válogatott vezetését és a szövetségi kapitány beszámolóját is, ezek után kell a megfelelő döntést meghoznia.

Az elnök hangsúlyozta, a legfontosabb, hogy a válogatott ott legyen a 2020-as Európa-bajnokságon, amelynek az egyik házigazdája is lesz, éppen ezért „óriási baj és szégyen lenne”, ha nem kvalifikálná magát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.