Orosz foci-vb: svéd–olasz párharc a kijutásért

A FIFA zürichi székházában kedden kisorsolták a jövő évi világbajnokság európai pótselejtezőjének párosításait.

MTI
2017. 10. 17. 12:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) zürichi székházában kedden kisorsolták a jövő évi világbajnokság európai pótselejtezőjének párosításait: a magyar csoportból továbbjutott Svájc Észak-Írországgal találkozik.

A kilenc kvalifikációs csoportból a nyolc legjobb második együttes közül az aktuális világranglista alapján a négy jobb helyen álló válogatottat kiemelték, s hozzájuk sorsolták a maradék négy együttest.

Ezek alapján a magyarok csoportjában másodikként végzett Svájc Észak-Írországgal, Horvátország Görögországgal, Dánia Írországgal, Svédország pedig Olaszországgal találkozik.

Az európai vb-pótselejtező párosítása:
Észak-Írország – Svájc
Horvátország–Görögország
Dánia–Írország
Svédország–Olaszország

A párharcok első mérkőzéseit az elöl álló csapat otthonában játsszák november 9–11-én, míg a visszavágókra november 12–14-én kerül sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.