Storck „búcsúbeszédében” is kitartott a pozitívumok emlegetésénél

Büszkeségét és a fiatalok szerepét emelte ki az exkapitány, aki a magyar labdarúgás érdekében távozik.

MN
2017. 10. 18. 4:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Büszke vagyok arra, amit a tavalyi Európa-bajnokságon közösen elértünk. A szövetség és a klubok segítségének, a játékosok – beleértve a fiatalokat – profi hozzáállásának és a közösen jól elvégzett munkának köszönhetően sikert tudtunk elérni, amely évtizedek óta nem tapasztalt örömöt szerzett a magyar embereknek” – áll a kedden a válogatott éléről közös megegyezéssel távozó Bernd Storck búcsúnyilatkozatában

Az MLSZ.hu-nak a folytatásról így szólt: „A vb-selejtezők során sikerült, igaz, elérnünk a minimális célkitűzésünket, hiszen megszereztük a csoport harmadik helyét, ugyanakkor a tíz mérkőzés során kevesebb pontot szereztünk annál, mint amennyi elvárható lett volna” – vallotta be.

De az iménti volt az egyetlen önkritikus mondata, aztán jöttek a szokásos pozitívumok például a fiatalok játszatásáról. „Nekik meg kell adni a bizalmat, hiszen kulcsszerepük lehet abban, hogy a magyar labdarúgás a jövőben újabb sikereket érjen el. A magyar labdarúgás sok tehetséggel rendelkezik, látható ez a korosztályos csapatokon is.”

Távozása okát így írta le: „Jelen helyzetben a szövetség és én is

azt láttuk a magyar labdarúgás szempontjából legjobb döntésnek, ha külön utakon folytatjuk.

A további munkához őszintén kívánok nagyon sok sikert a magyar labdarúgás minden szereplőjének és szurkolójának egyaránt.”

A szövetségi kapitány hálás, hogy először sportigazgatóként, majd később szövetségi kapitányként a komoly hagyományú magyar labdarúgásért dolgozhatott. Úgy véli, hogy szoros együttműködéssel, alázatos munkával siker érhető el. Megköszönte Csányi Sándor MLSZ-elnök bizalmát. Elmondta még, hogy a magyarországi labdarúgás tárgyi feltételei nemzetközi viszonylatban is kiválók, a célok eléréséhez azonban további professzionális munkára van szükség.

Storcktól egyébként Orbán Viktor is elbúcsúzott , a csatár Szalai Ádám pedig ezzel a poszttal üzent:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.