Storck: Senki nem veheti el tőlünk a harmadik helyet

A kapitány szerint jó úton van a magyar válogatott, amely méltó módon akar búcsúzni közönségétől.

Havasi Zsolt
2017. 10. 09. 17:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott Svájctól elszenvedett 5-2-es vereség után készül a világbajnoki selejtezősorozat utolsó mérkőzésére Feröer szigetek ellen. Az északi ország jelenleg kilenc ponttal és 4:15-ös gólaránnyal áll a B csoport negyedik helyén, egy egységgel lemaradva attól a magyar csapattól, amely titkon reménykedett: 1986 után újra ott lehet a labdarúgó-világbajnokságon. Az aktuális helyzet a következő: ha Bernd Storck csapata legalább egy pontot szerez, akkor csoportjának harmadik helyén végez.

A szövetségi kapitány sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy vannak sérült, illetve fáradt labdarúgók a keretben, de mindannyian optimistán tekintek az utolsó felvonás elé. A német szakember elmondta, a szurkolók miatt is jó mérkőzést akarnak játszani. „Jobbak vagyunk, senki nem veheti el tőlünk a harmadik helyet, ezt tudatosítottam a játékosokban, s ezt meg is kell mutatni” – mondta.

Storck kérdésre visszatért a Svájc elleni mérkőzésre, s újra elmondta, Gulácsi hibája felborított minden előzetes tervet, majd a következő két kapott gól után már csak sebzett vadként futott a csapat az eredmény után. Kiemelte, meg kell becsülni a rúgott két találatot, ugyanakkor a védekezésben elkövetett hibákat javítani kell. Feröerrel kapcsolatban hozzátette, nem érdekli a magyar válogatott mögött álló többi együttes, hiszen „nekünk a saját utunkat kell járnunk”.

Arra a kérdésre, hogy a magyar játékosokat nyomasztja-e, hogy ezen a meccsen a mieinknek több a vesztenivalója, úgy fogalmazott, fontos minden labdarúgó számára, hogy ne a jövővel, hanem a következő találkozóval foglalkozzon. „Magyarországért játszunk, s a pozitívumokra kell figyelnünk” – tette hozzá.

Majd hosszabban kitért az elmúlt időszak történéseire. Mint mondta, amikor 2015-ben elkezdte a munkát, elkezdődtek reformok is, amelyeknek megvalósítását folytatni szeretné. Igaz, azt is megpendítette, jelenleg a dolgok stagnálnak, amiért ő is felelős.

„A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével együtt úgy ítéljük meg, összességében jó úton vagyunk, s a reformok lassan ugyan, de eredményeket mutatnak”.

Ám, mint kiemelte, ahhoz, hogy folyamatosan haladjanak előre a dolgok, magas szintű tesztek kellenek. Ugyanakkor az A válogatott sikeressége érdekében a keret tagjainak több nemzetközi szintű tapasztalatra lenne szüksége.

A sajtótájékoztatón Dzsudzsák Balázs és Stieber Zoltán is megszólalt. Előbbi megköszönte minden szurkolónak, hogy vállalta a svájci túrát. „Már csak ezért is érdemes megbecsülni, hogy ennyien vannak mögöttünk, illetve szeretnénk nekik valamit visszaadni azzal, hogy nyerünk” – mondta a csapatkapitány.

Arról is beszélt, hogy  a magyar csapat jelenleg messze van a Svájctól és Portugáliától. Feröerrel kapcsolatban pedig elmondta, élvezni akarják a játékot, s az első percektől támadni, kitért továbbá, az Eb-n szereplő együttesből 3-4 húzóember sincs már, így keresik azokat, akikkel újra nagyobb sikert lehet elérni.

Stieber Zoltán annyit mondott, Feröer ellen győzelem a minimum, ennyivel ugyanis tartoznak a magyar embereknek s a szurkolóknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.