Storck utódjának azonnal igent mondana Nikolics

A játékos lemondta a válogatottságot, de az új szövetségi kapitánnyal szívesen dolgozna együtt.

MN
2017. 10. 19. 4:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igent mondana, ha az új szövetségi kapitány visszahívná a válogatottba – közölte az MTI-vel Nikolics Nemanja szerdán a chicagói főkonzulátus új épületéből adott telefoninterjújában. A magyar labdarúgó-válogatott volt focistája, aki jelenleg a Chicago Fire játékosa, az első vendége volt a főkonzulátus új épületének, ahol Bencsik Zita főkonzultól szerdán átvette az új személyi igazolványát.

A labdarúgó az Egyesült Államokban jelenleg vezeti a góllövőlistát, és – mesterhármasa után – őt választották a hét játékosának is az MLS-ben.

Az MTI-nek telefonon elmondta: jól érzi magát az Egyesült Államokban. „Az élet megtanított arra, hogy mindenhol be kell illeszkedned, ha sikeres akarsz lenni” – fogalmazott a harmincéves sportoló. Hozzátette: viszonylag rövid időn belül otthonosan kezdte érezni magát, ebben segítségére volt, hogy mellette van a családja, két kisgyermeke is. „A hatéves kislányom már beszél angolul” – dicsekedett, hozzátéve, hogy a hároméves kisfiának még fel kell zárkóznia a nyelvtanulásban.

Nikolics Nemanja – vagy ahogyan már a chicagói szurkolók is nevezik: Niko – figyelemmel kíséri a magyarországi focivilág fejleményeit. Bernd Storck szövetségi kapitány távozását diplomatikusan kommentálta: „Én pozitív gondolkodású ember vagyok, mindenben megpróbálok valami jót találni. Igaz, a világbajnoki selejtező nem sikerült, de Bernd Storck végül is legalább az Európa-bajnokságra kijuttatta a csapatot” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogyan látja a jövőt, a gólkirály hangsúlyozta: új korszak következik. Fontosnak mondta, hogy olyan új szövetségi kapitánya legyen a válogatottnak, aki munkabíró és karizmatikus. Tippet nem adott, és az eddig felmerült neveket sem kívánta kommentálni. „A játékosok dolga az, hogy játsszanak” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy mit tenne, ha az új felállásban visszahívnák a válogatottba, habozás nélkül rávágta: „mindenféleképpen igent mondanék”.

A múltról nem akart részletekbe bocsátkozni, de azt közölte: lemondása a válogatottságról nehéz döntés volt, nem egyik napról a másikra született meg. „Amit a lemondó levélben írtam, az igaz” – tette hozzá.

A jövőre vonatkozó terveiről annyit árult el az MTI-nek: próbál gólkirály lenni Amerikában. „A foci olyan sport, ahol nemigen lehet pontosan előre tervezni” – jegyezte meg.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.