Székelyföldön fedezték fel a válogatott ifjú gólszerzőjét

A Csíkszereda futballistáját a román válogatottba is hívták, de ő a magyart választotta.

Gabay Balázs
2017. 10. 17. 6:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első mérkőzését játszotta hétfőn az U17-es válogatottban Csala Tibor, az FK Csíkszereda futballistája. A fiatal játékos a 41. percben lépett pályára Koszovó ellen a szünet után (ebben a korosztályban 2×40 percesek a meccsek), és góllal járult hozzá ahhoz, hogy a válogatott 0-1-ről 3-1-re fordítson. A csapat egyébként már továbbjutott az Eb-selejtezők elitkörébe Wales és Hollandia elleni győzelmével.

– Örülök, hogy pályára léphettem végre első meccsemen, ahogy a gól miatt is nagyon boldog vagyok. Tartsam a középpályát, legyek labdabiztos – ezt kérte tőlem a becserélés előtt Szélesi Zoltán edző – nyilatkozta az NSO TV-nek Csala.

A csíkszeredai születésű futballistát egy nyári tornán fedezte fel a magyar szövetség, Michael Boris, az U21-esek trénere volt a megfigyelő. Jó benyomást tett rá, így megkapta a behívót. Csala azt mondja, hívták a román válogatottba, de nem volt kérdés, hogy a magyart választja.

A Székelyföldi Labdarúgó-akadémiához, amelynek életre hívásához több mint egymilliárd forinttal járult hozzá a magyar kormány 2015-ben, 2016 elején érkezett Varga Károly, aki korábban a Puskás Akadémiánál dolgozott. Az SZLA a felcsúti egylet testvérakadémiája, az idén kapott 220 férőhelyes kollégiumi épületet és csinos lelátójú pályát. Varga feladata többek között, hogy a Csalához hasonló tehetségű játékosokat felfedezze, és beajánlja a magyar válogatottba.

– A székelyek agresszívak, én is ezt a mentalitást erősítem – adott mókást választ Csala arra a riporteri kérdésre, milyen hozzáállást hozott magával a csapatba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.