Szélesi Zoltán lett a megbízott szövetségi kapitány

Bernd Storck pályaedzője volt, két meccset kap.

MTI
2017. 10. 20. 15:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége arról döntött, hogy a magyar válogatottat ideiglenes megbízatással Szélesi Zoltán irányítja idei utolsó két mérkőzésén.

Az MLSZ Facebook-oldalán közölte, hogy az elmúlt két évben a nemzeti együttes pályaedzőjeként is dolgozó Szélesi Zoltán ül a kispadra a soron következő két barátságos találkozón, így november 10-én Luxemburgban, majd négy nappal később hazai pályán Costa Rica ellen.

Elődje, a német Bernd Storck kedden közös megegyezéssel bontott szerződést az MLSZ-szel a sikertelenül megvívott világbajnoki selejtezősorozatot követően.

A 35 éves szakember az elmúlt időszakban nemcsak Storck segítőjeként dolgozott, hanem az U17-es válogatott szövetségi edzője is volt. Csapatát idén kijuttatta az Európa-bajnokságra, amelyen hatodik helyen végzett. Ősszel már az újabb generációval szintén sikerrel vette a selejtezősorozat első fázisát, azaz az elitkörbe került az U17-es együttes.

Szélesi játékosként 2004 és 2015 között 28-szor szerepelt a válogatottban. Profi karrierjét az Újpestben kezdte, majd futballozott a német Energie Cottbus, a francia Strasbourg színeiben, hazatérését követően pedig a Debreceni VSC-vel szerepelt a Bajnokok Ligájában. Később még játszott Görögországban és Hollandiában, majd visszatért az Újpesthez, pályafutását pedig a Puskás Akadémiánál fejezte be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.