Totti máris dolgozik azon, hogy nimbusza leomoljon

Hosszú és sikeres futballista-pályafutását a nyáron fejezte be, nem jár arra az edzői képzésre, amelyre beiratkozott.

MTI
2017. 10. 04. 6:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz edzők szervezetének (AIAC) közlése szerint a visszavonult labdarúgó jelentkezett ugyan az edzői tanfolyamra, amellyel UEFA B licences diplomát szerezhetett volna, de végül lemondott róla – legalábbis egyelőre.

„Francesco Totti bizonyította, hogy a pályán és azon kívül is nagy bajnok. Mivel nem volt lehetősége rendszeresen részt venni a kurzuson, a kollégái és a szervezők iránti tiszteletből nem élt a lehetőséggel, hogy edző legyen. Reméljük, hogy ez csak időleges” – áll az AIAC közleményében, amely úgy folytatódik: „Még ha csalódottak is vagyunk, reméljük, hogy Totti visszatér majd hozzánk.”

Helyére a képzésben Simone Perrotta kerül, aki hozzá hasonlóan tagja volt a 2006-ban világbajnok olasz válogatottnak.

A 41 éves Tottit az előző idény végén elbúcsúztatta klubja, az AS Roma, amelyben egész pályafutását töltötte, majd júliusban a játékos hivatalosan is bejelentette, hogy befejezte a profi futballt.

Totti 1993-ban mutatkozott be az AS Roma felnőttcsapatában, amellyel 2001-ben bajnokságot, 2007-ben és 2008-ban Olasz Kupát, 2001-ben és 2007-ben pedig Olasz Szuperkupát nyert. A klub csapatkapitánya 25 év alatt 616-szor lépett pályára az olasz élvonalban, ezzel Paolo Maldini és Gianluigi Buffon mögött harmadik az örökrangsorban. 250 gólt szerzett a Serie A-ban, ezzel Silvio Piola (274) mögött második. Olasz gólkirály volt 2007-ben, amellyel a legjobb európai góllövőnek járó Aranycipőt is kiérdemelte. Totti 2014-ben, 38 évesen és 59 naposan a legidősebb játékos lett, aki gólt szerzett a Bajnokok Ligája főtábláján. Visszavonulása után klubja kötelékében maradt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.