Vanczák a válogatottról: Storck nem tud a fiatalokra építeni

A Puskás hátvédje elkeserítőnek tartja a helyzetet, nincs bázis, ahonnan építkezni lehetne.

Gabay Balázs
2017. 10. 10. 7:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vanczák Vilmos az Újpestből került ki Belgiumba 2007-ben, Sint-Truidenből pedig a svájci bajnokságba, a Sionba vezetett az útja, onnan haza, Felcsútra. Tíz évet töltött el a Sionban, így az M4 Sport kikérte a véleményét a magyar válogatott Svájctól elszenvedett 5-2-es vereségét követően.

„Sajnos ezekkel a hibákkal a válogatott megverte saját magát. A svájciaknak a legfontosabb az volt, hogy nyerjék meg a meccset, számukra a döntő ütközet a portugálok elleni keddi találkozó lesz” – vélekedett a nemzeti csapatban számtalanszor pályára lépő futballista.

Vanczák hétfő este az M1 Ma este című műsorában markáns véleményt mondott azokról a fiatalokról, akik a kiöregedett játékosokat válthatnák. Úgy látja, gyakorlatilag nincs miből szemezgetni.

„Elkeserítő a kép, hiszen kaptunk egy ötöst Svájc ellen, és nem mondhatjuk, hogy nézzük a fiatalokat, akikre a válogatott épülhet. Sajnos azt lehet mondani, nincs a felnőttcsapat mögött komoly bázis, nincsenek olyan játékosok, nincs olyan merítései lehetőség, amelyre tudna építeni”

– utalt Bernd Storck szövetségi kapitány szűkös lehetőségeire.

A magyar csapat kedd este Feröer ellen lép pályára, és függetlenül attól, milyen eredményt ér el, a megszerzett 10 pontjával tízéves mélyponton van, ami a vb- és Eb-selejtezőket illeti. A csoport harmadik helyén álló nemzeti együttesünk egyetlen pontot sem tudott elcsípni az első és második helyen álló svájci és portugál válogatottól, miközben kikapott Andorrában, és Feröeren is veszített két pontot.

Vanczáknak azért annyiban nincs igaza, hogy bár az U21-es válogatott múlt héten kapott egy hatost az olaszoktól felkészülési meccsen, előtte szintén barátságos találkozón legyőzték a németeket. Az U17-esek pedig kijutottak az idei Eb-re, és hatodik helyen zártak úgy, hogy a franciákat is legyőzték a csoportban. Szóval fellángolások azért vannak, de hosszú távon nézve valóban nem dörömbölnek a felnőttválogatott öltözőjének ajtaján a klasszis fiatalok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.