Vb-selejtezők: kizárhatják a magyar válogatott ellenfelét

A Dán Labdarúgó-szövetség nem tudott megállapodni a játékosok fizetéséről.

MTI
2017. 10. 18. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dán Labdarúgó-szövetség (DBU) szerdai bejelentése szerint hiába kínált az eddigi 2 millió helyett 4,6 millió koronát (82 millió, illetve 190 millió forint) a női csapat versenyeztetésére, ami a fizetések növekedésével is járt volna, a játékosok szakszervezete ezt nem fogadta el, és inkább a sztrájk mellett döntött.

A DBU már tájékoztatta a nemzetközi szövetséget (FIFA), hogy a csapat nem áll ki a pénteki összecsapáson, így azt várja, milyen döntés születik az ügyben, amely akár kizárás is lehet a vb-selejtezőkből.

A felek már fél éve tárgyalnak, hogy az Európa-bajnoki ezüstérmes női válogatott labdarúgói nagyobb jutalmat kapjanak. A futballisták követelésük elérése érdekében szeptemberben nem álltak ki a Hollandia elleni barátságos mérkőzésen, ám ezt követően Gyirmóton 6-1-re legyőzték a magyarokat vb-selejtezőn.

A dán és a svéd válogatott mellett a horvát és az ukrán nemzeti csapat szerepel azonos selejtezőcsoportban a magyar együttessel, amely csütörtökön Horvátországot fogadja Gyirmóton.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.