Verejtékes győzelemmel harmadik helyen zárt a válogatott

Harmadik hely a csoportban, harmadik kalap a Nemzetek Ligája-sorsolás előtt. Ez a realitás?!

Énekes András Előd
2017. 10. 10. 21:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Próbálta szépen lezárni a végül csalódást hozó vb-selejtezőcsoportot a Storck-legénység, de ahogy a kijutás, úgy a szép búcsú sem sikerült. A győzelem mindennek ellenére összejött Feröer ellen, de ahogy Stieber Zoltán fogalmazott a mérkőzés utáni nyilatkozatában: az az egy pozitívuma a mai találkozónak, hogy megnyertük.

Az első félidőben magabiztosan kezdtünk, domináltuk is a játékot, a feröeri védelem mögé mégsem tudtunk odakerülni. Eppel fejjátékára próbáltunk játszani, de egyszer sem sikerült pontos beadást adni a Honvéd középcsatárának, vagy ha igen, a feröeri védők fogságában nem tudott vele mit kezdeni. Dzsudzsák közeli szabadrúgása jó eséllyel kecsegtetett a 32. percben, de Nielsen kapust találta telibe.

Sajnos a mérkőzés első egy órájában ez volt az egyetlen kaput eltaláló lövésünk, míg Feröernek ez kétszer is összejött. Nagyon keveset birtokolták a labdát északi ismerőseink, ám néhányszor így is sikerült veszélyt kialakítaniuk Gulácsi kapuja előtt.

Támadásban kifejezetten fantáziátlanul játszottunk, a meccs végéig Dzsudzsák beadásaiban és a közben Eppelt váltó Böde fejeseiben bíztunk. Az esetek 99 százalékában a feröeri védők hatástalanították ezeket a próbálkozásokat, de ironikus módon éppen egy ilyen szituációból szereztük meg a győztes gólt a 81. percben. Dzsudzsák sokadig szöglete – összesen tízig jutott a meccsen – megtalálta Böde fejét, aki először középre fejelte a labdát, melyet Nielsen még védeni tudott, de a kipattanó épp a Fradi középcsatára elé csorgott ki, melybe ő rutinosan botlott bele. Ezzel a góllal ismét elszomorította a ferörieket, miután két évvel ezelőtt az Európa-bajnoki selejtezőben is az ő duplájával sikerült kiütni az ötvenezer lelket számláló ország csapatát.

E kiszenvedett győzelem után 13 ponttal végeztünk csoportunk harmadik helyén, a Svájc és a Portugália ellen oda-vissza elszenvedett vereségek miatt azonban a harmadik kalapba esett a válogatottunk, vagyis a jövő évi Nemzetek Ligája-selejtezők sorsolását kedvezőtlenebb helyzetből várhatjuk.

Bernd Storck szövetségi kapitány állása nincs teljes biztonságban, de a meccs után emelt fővel nyilatkozott a német mester: „Mi is elégedetlenek vagyunk. Változtatásra van szükségünk, hogy felérjünk a legjobbak szintjére. Ezt tudják a játékosok, tudja a szövetség, a szurkolóknak pedig türelemre van szükségük.”

A mérkőzés percről-percre tudósítását itt nézhetik meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.