A világ legjobban fizetett csatára kínai csapatába se fér be

Carlos Tévez szenved, átszámítva havi majdnem egymilliárd forintos fizetése sem elég, hogy motiválja.

MN
2017. 11. 28. 6:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly decemberben írtunk arról, hogy Carlos Tévez a kínai ligába igazolt. A Sanghaj Senhua igazolta le, a fizetése pedig nem emberi: a hírek szerint több mint 600 ezer fontot keres hetente, ezzel ő lett a világ legjobban fizetett játékosa. A klub legfrissebb tájékoztatása szerint a csillagászati összeg sem elegendő ahhoz, hogy remek játékkal lepje meg munkaadóját és a drukkereket – írja a Fourfourtwo.com.

A 33 éves argentin 16 kínai bajnokin mindössze négy gólt szerzett. A kínai FA-kupa döntője előtt a stáb odáig jutott, hogy ki kellett hagynia Tévezt a csapatból, olyan gyenge formát mutatott. Csou Csün vezetőedző azt mondta, a játékos nem tudta teljesíteni a vele szemben támasztott elvárásokat.

– Tavaly azért igazoltuk le, mert kezdődött az ázsiai Bajnokok Ligája-selejtező, ő pedig korábban a Boca Juniorsban és a Juventusban is nagyszerűen játszott. Mindennap kőkeményen edz, de egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A sanghajiak egyelőre nincsenek meggyőződve arról, hogy érdemes lenne meghosszabbítani a támadó jövőre lejáró szerződését. Mostanáig ablakon kidobott pénznek tűnik az a néhány tíz millió font, amennyit a megvásárlására és a bérére költöttek.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.