Dupla henger a Bajnokok Ligájában

A Real Madrid és a Lipcse is kiütéssel győzött, a Liverpool viszont háromgólos előnyt hagyott veszni.

2017. 11. 21. 21:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy napra készült kedden Madrid. No nem mintha óriási megtiszteltetésben lett volna része a város büszkeségének, a Realnak, illetve csapatkapitányának, Cristiano Ronaldónak, hogy Cipruson a „magyar fenevad”, Sallai Roland részvételével felálló APOEL-lel nézhet farkasszemet. Épp azért ígérkezett nagy napnak a labdarúgó Bajnokok Ligája ötödik csoportfordulójának első játéknapja, mert borítékolható volt a spanyol bajnokságban botladozó királyi gárda továbbjutást érő sikere a Földközi-tengeren tett utazáskor. Igaz, ami igaz, Sallaiék egy fél félidőn át úgy-ahogy föltartóztatták a rohamokat, hanem aztán beindult a blancók hengere, és 23 perc alatt iszonyúan megsorozták a vendéglátókat: Modric kapcsolta be a gólventilátort, Benzema kétszer is beköszönt, és Nacho sem maradt le. Az első félidei alázás után az Aranylabdában (még) reménykedő Ronaldo is megérezte a vérszagot, rögtön ő is betalált kétszer – 0–6 lett a vége. A BL H csoportjából a záróforduló előtt a Real mellett a Dortmundban győzedelmeskedő Tottenham továbbjutása is biztos.

Nem várt módon hengerelt a Gulácsi Péterrel felálló Lipcse is a szebb napokat látott Monaco vendégeként, 4–1-re győztek a németek, így, ha jobb eredményt ér el a záró fordulóban a már csoportelsőként továbbjutott Besiktas ellen, mint a Porto az elvérzett Monacóval szemben, 16 közé kerülhet – ha nem így lesz, irány az Európa-liga.

Az F csoportban a Manchester City már páholyban volt, ami meg is látszott a játékán (azért győzött 1–0-ra a Feyenoord ellen), ám a csoport másik mérkőzésén a Napoli megragadta utolsó előtti esélyét a továbbiakra, legyőzve a Sahtart. Az E jelű kvartettben a Liverpool és a Sevilla jól meggyötörte egymást, előbbi elszórakozta 3–0-s előnyét, mindkét szuperklub izgulhat még.

A szerdai játéknap slágermérkőzése a Juventus–Barcelona, de az Atlético Madrid, amely mostanában rendszeresen jár elődöntőben a Bajnokok Ligájában, a csoportkörben elvérezhet, ha nem győzi le a Romát.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:

E csoport:
Sevilla (spanyol) – FC Liverpool (angol) 3–3 (0–3)
gólszerzők: Ben Yedder (51., 59. – a másodikat tizenegyesből), Pizzaro (93.), illetve Firmino (2., 30.), Mané (22.)

Szpartak Moszkva (orosz) – NK Maribor (szlovén) 1–1 (0–0)
gólszerzők: Zé Luís (82.), illetve Mesanovic (92.)

Az állás: 1. Liverpool 9 pont, 2. Sevilla 8, 3. Szpartak Moszkva 6, 4. NK Maribor 2

F csoport:
SSC Napoli (olasz) – Sahtar Donyeck (ukrán) 3–0 (0–0)
gólszerzők: Insigne (56.), Zielinski (81.), Mertens (83.)

Manchester City (angol) – Feyenoord (holland) 1–0 (0–0)
gólszerző: Sterling (88.)

Az állás: 1. (és továbbjutott) Manchester City 15, 2. Sahtar Donyeck 9, 3. SSC Napoli 6, 4. Feyenoord 0

G csoport:
AS Monaco (francia) – RB Leipzig (német) 1–4 (1–4)
gólszerzők: Falcao (43.), illetve Jemerson (öngól, 6.), Werner (9., 31. – a másodikat tizenegyesből), Keita (45.)

Besiktas (török) – FC Porto (portugál) 1–1 (1–1)
gólszerzők: Talisca (41.), illetve Felipe (29.)

Az állás: 1. (és továbbjutott) Besiktas 11 pont, 2. FC Porto 7 (10-8), 3. RB Leipzig 7 (9-9), 4. AS Monaco 2

H csoport:
Borussia Dortmund (német) – Tottenham Hotspur (angol) 1–2 (1–0)
gólszerzők: Aubameyang (31.), illetve Kane (49.), Szon (76.)

APOEL (ciprusi) – Real Madrid (spanyol) 0–6 (0–4)
gólszerzők: Modric (23.), Benzema (39., 45+1.), Nacho (41.), Ronaldo (49., 54.)

Az állás: 1. (és továbbjutott) Tottenham Hotspur 13 pont, 2. (és továbbjutott) Real Madrid 10, 3. Borussia Dortmund 2 (5-10), 4. APOEL 2 (2-14)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.