Egy fejelés után derült ki: agydaganata van a 21 éves magyar focistának

Markovics Dávid reméli, hogy hamarosan visszatérhet a pályára.

MN
2017. 11. 20. 8:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábban a Nyíregyháza játékosaként az élvonalban és a Ligakupában is pályára lépett támadónál, a 21 éves Markovics Dávidnál agydaganatot diagnosztizáltak az orvosok – írja a Blikk.

A labdarúgó a Nagyhalász elleni mérkőzésen lett rosszul, azt követően, hogy a labdába fejelt. Markovics Dávid a lapnak elmondta: a lábában és a kezében is zsibbadást érzett a fejelést követően. „Többször próbáltam felállni, de nem sikerült, a csapattársaim segítettek levinni a pályáról. Fogalmam sem volt, mi lehet a gond, azt hittem, megütöttem magam” – fogalmazott. A mentők kórházba szállították, és a vizsgálatok után az orvos közölte, hogy agydaganata van.

„Az a szerencsém, hogy idejében felfedezték a daganatot. Ha lehet ebben a szituációban így fogalmazni, jó hír, hogy a csonthoz közel van, így nincs akadálya az operációnak. Most jól érzem magam, szedem a gyógyszereket, követem az orvos utasításait” – mondta a labdarúgó, és hozzátette, hétfőn fekszik be a debreceni kórházba, ahol néhány napon belül megműtik.

Markovicsnak, amióta az eszét tudja, a foci az élete, s habár most nagyon nehéz időszak vár rá, reméli, hamarosan visszatérhet a pályára. „Soha nem adom fel, ezúttal sem lesz másképp. Biztos vagyok benne, legyőzöm a betegséget! Szeretnék még az NB I-ben szerepelni, s arról az álmomról sem mondok le, hogy egyszer válogatott legyek” – mondta.

Kiemelte, hogy nagy erőt ad a családja, a párja és a csapattársai támogatása, valamint rengeteg biztató üzenetet kap, amelyek segítenek ebben a rendkívül nehéz helyzetben. „Hálás vagyok, jólesik a szeretet, mindent megteszek, hogy meggyógyuljak. Ahogy a meccseken, most is győzni akarok” – fogalmazott Markovics Dávid.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.