Nikolics: Nem meglepetés, hogy bekerültem az álomcsapatba

A Chicago Fire magyar gólkirálya, Nikolics Nemanja nem haragszik Bernd Storckra.

MN
2017. 11. 29. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chicago Fire magyar támadója, Nikolics Nemanja az MLS gólkirályaként bekerült a Goal.com által összeállított álomcsapatba. Az észak-amerikai liga legjobbjai között a másik csatár a spanyolok világbajnoka, David Villa.

„Talán nagyképűség nélkül mondhatom, nem jelentett meglepetést, hogy bekerültem az álomcsapatba” – mondta a Nemzeti Sportnak. Szerinte mindent megtett ezért a pályán a mögötte hagyott szezonban. 

A gólkirályi címére a legbüszkébb, de nem állítja, hogy a mostani volt a legjobb szezonja, a lengyel Legiánál például egy szezonban lett gólkirály, nyertek bajnokságot, kupát, és szerepeltek a BL-ben.

Az MLS év csapata a Goal.com-nál

Tim Melia (Sporting Kansas City) – Matt Polster (Chicago Fire), Ike Opara (Sporting Kansas City), Kendall Waston (Vancouver Whitecaps), Justin Morrow (Toronto FC) – Michael Bradley (Toronto FC), Cristian Roldan (Seattle Sounders), Diego Valeri (Portland Timbers), Ignacio Piatti (Montreal Impact) – David Villa (New York City FC), Nikolics Nemanja (Chicago Fire)

A 29 éves magyar válogatott támadó a mögötte hagyott szezonban 24 gólt szerzett az alapszakaszban, a Chicago Fire pedig öt év után jutott a rájátszásba.

Bízik benne, hogy a válogatottban az új szövetségi kapitány, Georges Leekens irányítása alatt megkapja a lehetőséget. „Úgy érzem, az elmúlt években mindent megtettem, hogy válogatott legyek, de magamat sajnos nem tudom beválogatni. Hozzáteszem,

senkire nem haragszom, Bernd Storck egyenes volt,

elmondta, nem számít rám a kezdőcsapatban.”

Nikolics Nemanja január 20-ig nem tér vissza Amerikába, zömében Kaposváron van, de családjával megy Ausztriába és Dubajba is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.