A bristoliak bezsongtak, de nem Ibrahimovictól

A Bristol City drukkerei elözönlötték a pályát azután, hogy csapatuk megverte a Manchester Unitedet.

Radványi Benedek
2017. 12. 21. 16:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ritkán özönlik el a pályát a hazai csapat szurkolói egy Ligakupa-negyeddöntő után, ám szerda este Angliában ez történt. A másodosztályú Bristol City drukkerei örültek így, nem alaptalanul: a negyeddöntőben a címvédő Manchester Unitedet verték ki. És hogy a siker még drámaibb legyen: a győzelmet érő góljukat Korey Smith 1-1-es állásnál a 93. percben lőtte.

– A város bezsongott, mindenki erről beszél, de mindent megérdemelnek a játékosok, amit most kapnak – nyilatkozta a vezetőedző, Lee Johnson, aki a másik manchesteri csapat, az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságot toronymagasan vezető City ellen készítheti fel a fiait a januári elődöntőkre.

Az MU háza táján talán egyvalaki örülhetett csak: a sérüléséből való visszatérése után gólt szerző Zlatan Ibrahimovic, aki április 9. óta talált be ismét tétmeccsen, ezúttal szabadrúgásból. A svéd támadó az előző idényben 46 mérkőzésen 28 gólt szerzett, majd az április 20-i, Anderlecht elleni Európa-liga-negyeddöntőn térdszalagszakadást szenvedett. Előbb úgy tűnt, nem hosszabbítják meg a szerződését, s csak augusztus végén, rehabilitációja előrehaladtával jelentették be, hogy 35 évesen egy évre újra elkötelezte magát. (Érdekesség, hogy elvesztette addig viselt 9-es mezszámát, amely közben a nyáron igazolt belga Romelu Lukakué lett, így Ibra a 10-est kapta meg.)

– Visszatértem, hogy befejezzem, amit elkezdtem – nyilatkozta ekkor, bizonyára arra utalva, hogy az angol bajnoki cím és a Bajnokok Ligája-győzelem még hiányzik a pályafutásából. A november 18-i, Newcastle elleni Premier League-meccsen játszott először, akkor 14 percet kapott, utána még négy meccsen maximum fél órát, szerdán viszont már kezdőként futott ki a bristoli pálya gyepére, és 68 percen át futballozott. Gólját kezeit széttárva, szinte rezzenéstelen arccal ünnepelte.

Hogy a nyári vb-n lássunk hasonlót, arra kicsi az esély. Még azelőtt, hogy a novemberi pótselejtezőn a svédek kiejtették volna az olaszokat, azt nyilatkozta, hogy az ő ideje már lejárt a válogatottban (a 2016-os Eb-n játszott utoljára). Később a szövetségi kapitány, Janne Andersson pedig azt mondta, amikor Ibrahimovic velük volt, más stílusban játszottak, az újhoz pedig már hozzászoktak a többiek.

Az angol Ligakupával ellentétben a német és az olasz kupameccseken talpon maradtak a címvédők: a Bayern München a Borussia Dortmund 2-1-es búcsúztatásával, a Juventus pedig a Genoa 2-0-s legyőzésével jutott a negyeddöntőbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.