Balotelli akár ingyen is visszamenne a Manchester Citybe

Annyira szeretne ismét volt csapatában focizni az olasz támadó, hogy akár még fizetést sem kérne.

MTI
2017. 12. 21. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mario Balotelli szívesen lenne ismét a Manchester City labdarúgója, még azt is vállalná, hogy fizetés nélkül futballozzon.

„A klubot egyedülálló légkör jellemzi, szívesen visszamennék oda futballozni, akár fizetés nélkül is″ – nyilatkozta a francia OGC Nice támadója a La Gazzetta dello Sport című olasz sportnapilapban arra a kérdésre, hogy pályafutása során hol érezte magát a legjobban.

A 27 éves, korábbi olasz válogatott labdarúgó 2010-ben az Internazionale csapatától szerződött a Manchester Cityhez, ahol két és fél évet töltött. Azóta megfordult az AC Milanban és a Liverpoolban, a francia gárda tavaly nyáron szerződtette.

A támadó hozzátette: az a célja, hogy ismét valamelyik nagy klubban szerepeljen, amellyel trófeákat nyerhet. Balotelli második franciaországi idényében eddig 21 tétmeccsen lépett pályára, és 16 gólt szerzett. Az előző szezont 28/17-es mutatóval zárta.

A játékos képességeit soha senki nem vonta kétségbe, viszont fegyelmezetlenségével többször került a figyelem középpontjába, mint jó teljesítményével, utóbbival ugyanis gyakran adós maradt. Balotelli bevallása szerint azonban a problémás időszaknak már vége.

„Sokszor úgy viselkedtem, mint egy gyerek, de soha senkit nem bántottam meg” – mondta. Hozzátette: egy húszéves „kölyöktől” egyébként sem várható el, hogy bölcsen viselkedjen, és otthon maradjon.

A Nice 19 forduló után a hatodik helyen áll a húszcsapatos francia élvonalban, az Európa-ligában a Lokomotiv Moszkvával játszik a nyolcaddöntőbe jutásért.

A Manchester City 18 forduló után 11 pontos előnnyel áll a Premier League tabellájának élén, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az FC Basel gárdájával találkozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.