Bepanaszolta az Atlético a Barcát

A fővárosiak azt nehezményezik, hogy a katalánok a beleegyezésük nélkül léptek kapcsolatba Griezmannal.

MN
2017. 12. 19. 17:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Atlético Madrid a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) fordult, mert álláspontja szerint a Barcelona szabálytalanul kezdett puhatolózásba Antoine Griezmann megszerzését illetően – írja az MTI.

A fővárosiak azt nehezményezik – amiről tájékoztatták a FIFA-t –, hogy a katalán klub a beleegyezésük nélkül lépett kapcsolatba a francia támadóval.

A kapcsolatfelvételről már cikkezett a spanyol sajtó, Guillermo Amor, a Barcelona sportkapcsolatokért felelős igazgatója pedig vasárnap úgy nyilatkozott, hogy Josep Maria Bartomeu vélhetően megkereste Griezmann családját, egyben képviselőjét az esetleges klubváltásról.

„Az Atlético Madrid bepanaszolta a Barcelonát a klub, a játékos és a környezete közötti ismétlődő kapcsolatfelvétel miatt” – tájékoztatták a madridiak a brit hírügynökséget. Emlékeztettek arra, hogy Griezmann hosszú távú szerződéssel rendelkezik náluk – így velük is kapcsolatba kell lépni –, illetve az egyezkedés szerintük hatással lehet a mostani bajnokságra is, melyben jelenleg a Barcelona az éllovas, az Atlético pedig a második.

A Barcelona egyelőre nem kommentálta a madridi lépést, a FIFA ugyanakkor megerősítette a panasz beérkezését.

A francia támadó jelenlegi szerződése 2022 júniusáig szól, kivásárlási ára 100 millió euró (31,3 milliárd forint).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.