Fatih Terim ötödször írt alá a Galatasarayhoz

Ismét Fatih Terim irányítja vezetőedzőként a török Galatasaray labdarúgócsapatát.

MTI
2017. 12. 21. 21:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 64 éves mester 1974 és 1985 között hátvédként több mint háromszáz mérkőzést játszott a klub színeiben. Edzőként korábban három időszakban, 1996 és 2000, 2002 és 2004, illetve 2011 és 2013 között is irányította a csapatot, amellyel bajnoki címet hatszor, UEFA-kupát pedig egy alkalommal nyert.

Visszatérését csütörtök este jelentették be a klub közösségi oldalán.

Elődjét, az idén februárban kinevezett horvát Igor Tudort hétfőn menesztették, mert a Galatasaray vasárnap 2-1-re kikapott az újonc Yeni Malatyaspor vendégeként a bajnokságban, ráadásul ebben a hónapban alulmaradt két fővárosi riválisával, a Besiktassal és a Fenerbahcéval szemben is.

Az előző öt évben Tudor volt a nyolcadik vezetőedző a hússzoros bajnokcsapatnál, amely jelenleg a negyedik helyen áll a bajnoki tabellán.

Fatih Terim legutóbb a török válogatott szövetségi kapitánya volt, de júliusban távozott, mert vakációja alatt konfliktusba keveredett egy étterem tulajdonosával. A török sajtó információi szerint Terim és veje egy verekedés során öt embernek okozott sérülést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.