Georges Leekens: Orbán Viktornak igaza van

A válogatott szövetségi kapitánya nem lát problémát a futballba ömlesztett pénz mennyiségét illetően.

MN
2017. 12. 22. 5:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia So Foot magazin készített interjút Georges Leekensszel, a magyar labdarúgó-válogatott október 30-án kinevezett szövetségi kapitányával, a Nemzeti Sport pedig szemlézte a beszélgetést. A belga mester szót ejtett Orbán Viktorról és arról is, szerinte rendben van az, hogy a magyar kormány mérhetetlen mennyiségű pénzt fektet a magyar sportba.

Ő vélhetőleg nem olvassa azokat a cikkeket, amelyek a magyar sport életben tartását célzó taórendszer visszásságait taglalják.

„A miniszterelnök ugyanúgy szereti a zenét, mint én, és igaza van, amikor a futballistákat művészeknek nevezi. Rengeteget fektet be a futballba, a sportba, és ebben is igaza van.”

Az előttünk álló kihívásokról megjegyzi: a magyarok vissza akarják hozni az aranykort, de ehhez iszonyatosan kemény munkára lesz szükségük. Leekens kitér arra, voltak más ajánlatai, de bízik abban, hogy itt sikeres lehet, ezért választotta hazánkat. A lap úgy tudja, az egyiptomi Al-Ahli és a román szövetség is megkereste a trénert.

„Nem lesznek egy éven belül olyan eredményeink, mint a spanyoloknak vagy a németeknek. Lépésről lépésre kell haladni, először 150 centire tenni a lécet, aztán fokozatosan emelni, hogy egyszer a 220 is sikerüljön” – rögzítette, hozzátéve, a válogatottnak vissza kell szereznie megtépázott önbizalmát. Itt a Luxemburg vagy éppen az Andorra elleni vereségre gondolt.

Leekens korábbi, magyar újságoknak adott interjúiban nem emelt ki külön játékosokat, és ezt a lapunknak adott interjúban sem tette.

Ezúttal viszont Kádár Tamásról, a Dinamo Kijev hátvédjéről külön szót ejtett. „Pontosan tudja, mik az ő igazi értékei. Természetesen nem cselez úgy, mint a futball varázslói, cserébe egy kőkemény fickó, aki képes stabilitást adni a védelemnek. Elég intelligens ahhoz, hogy így gondolkodjon: »Rendben, semmi szükség arra, hogy Ferrari-pilótát játsszak, én Kádár Tamás vagyok, aki mindig ott áll a vártán, akin senki nem juthat túl, aki labdát szerez, és aki pontos átadással támadást indít«.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.