Gól nélkül ért véget az Inter–Lazio rangadó

Döntetlenre végződött a Fiorentina–Milan összecsapás is, és a Roma sem tudott nyerni házigazdaként.

MTI
2017. 12. 30. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem született gól az Internazionale és a Lazio rangadóján az olasz labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának szombati játéknapján. Tétmérkőzésen legutóbb 2008 áprilisában, a bajnokságban pedig 2005 novemberében fordult elő, hogy a milánói és a római csapat találkozóján egyetlen gól sem esett. Az Inter december elején még veretlenül vezette a Serie A tabelláját, azóta viszont négy mérkőzésen csak két pontot szerzett, ráadásul szerda este a kupából is kiesett.

Korábban a Roma hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Sassuolo csapatával. A lefújás után vastapssal köszöntötték Paolo Cannavarót, a Sassuolo harminchat éves hátvédjét, akinek ez volt az utolsó mérkőzése pályafutása során. Januártól bátyja, a játékosként világbajnok, jelenleg pedig a kínai Guangzhou Evergrande vezetőedzőjeként dolgozó Fabio munkáját segíti.

A játéknapon szezonbeli első sikerét ünnepelhette az újonc és sereghajtó Benevento, 1-0-ra győzte le a vendég Chievót.

Nagy Ádám együttese, a Bologna házigazdaként 2-1-re kikapott az Udinesétől. A magyar válogatott középpályás kezdő volt, az 55. percben lecserélték.

Ugyancsak szombaton döntetlenre végződött a Fiorentina–Milan összecsapás. A szebb napokat is látott, jelenleg a középmezőnyhöz tartozó csapatok rangadóján a hazaiak jutottak vezetéshez Giovanni Simeone 71. percben szerzett fejesgóljával. Hátrányát a milánói alakulat három perc múlva ledolgozta Hakan Calhanoglu révén, aki a kapusról kipattanó labdát a bal felső sarokba lőtte. A 18 éves kapus, Gianluigi Donnarumma a századik meccsét játszotta a Milan színeiben.

Serie A, 19. forduló:

Internazionale – Lazio 0-0

Fiorentina – Milan 1-1 (0-0)

Roma – Sassuolo 1-1 (1-0)

Atalanta – Cagliari 1-2 (0-2)

Benevento – Chievo 1-0 (0-0)

Bologna – Udinese 1-2 (1-1)

Sampdoria – SPAL 2-0 (0-0)

Torino – Genoa 0-0

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.