Harry Kane angol rekordot döntött, és Messit is lehagyta

A Tottenham gólzsákja harmincnyolc gólnál jár ebben a naptári évben. A Southamptonnak is mesterhármast lőtt.

Gabay Balázs
2017. 12. 26. 15:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol bajnoki címről a Manchester City elképesztő formája (18 győzelem, 1 döntetlen) és saját botlásai miatt bizonyosan lecsúszik a Tottenham, de a csapat így is bekerül a futballkrónikákba egy játékosa révén. Az illetőt Harry Kane-nek hívják, és csatár. Nem is akármilyen.

Az angol válogatott gólvágójának még nincs kétszáz meccse a Premier League-ben, de már száz találat felett jár, ami kiemelkedő gólátlag. Az őszi szezonban a Bajnokok Ligájában is jegyzett már mesterhármast, s a Burnley elleni legutóbbi PL-meccsén is hármat lőtt.

A Boxing Dayen, december 26-án sem pihent, a jelek szerint nem tömte tele magát bejglivel. A Southampton a vezetésével egy ötöst kapott a Hotspurstől a Wembley-ben (stadionja építése miatt ott játssza hazai meccseit a londoni csapat), egymaga három gólt rámolt be. Ezzel lehagyta az angol labdarúgás egyik legnagyobb csatárzsenijének tartott Alan Shearert, aki egy naptári évben 36 gólt szerzett az angol ligában. Kane most jár harminckilencnél. A Tottenham egyébként 5-2-re nyert, és pillanatnyilag a negyedik a bajnokságban. 

A végtelenül sportszerű Shearer már első, rekordot jelentő góljánál gratulált neki a Twitteren.

Harry Kane az egy idényben egy klubban és nemzeti válogatottban szerzett gólok számát illetően is az első helyen zárja az évet (56 találat), ugyanis keddi találataival lehagyta a rangsorban éllovas Lionel Messit. Mivel spanyol bajnoki és válogatott összecsapás az idén már nem lesz, így biztosan előtte is végez.

Premier League, 20. forduló:

Tottenham Hotspur-Southampton 5-2 (2-0)

Bournemouth-West Ham United 3-3 (1-1)

Chelsea-Brighton 2-0 (0-0)

Huddersfield-Stoke City 1-1 (1-0)

Manchester United-Burnley 2-2 (0-2)

Watford-Leicester City 2-1 (1-1)

West Bromwich Albion-Everton 0-0

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.