Kizárással fenyegeti Spanyolországot a FIFA

Ha a spanyol kormány beleavatkozik a helyi szövetség belügyeibe, akkor a FIFA felfüggesztheti a spanyol tagságot is.

MN
2017. 12. 15. 21:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kizárhatják a 2018-as vb-ből Spanyolországot, ha a kabinet belenyúlna a helyi szövetség ügyeibe; a FIFA szabályzata ugyanis szigorúan tiltja a kormányzati beavatkozást – írja a Nemzeti Sport az El Pais cikkét idézve.

A FIFA Spanyolországgal kapcsolatos problémája, hogy úgy tudják: egy kormányzati szerv befolyásolni kívánja a Spanyol Labdarúgó-szövetség esetleges esetleges elnökválasztását.

A kormány új elnökválasztást szorgalmazna Ángel María Villiar júliusi felfüggesztését követően, hogy formálisan is véget vessenek uralmának.

A 67 éves sportvezető 1988 óta töltötte be a spanyol szövetség elnöki tisztét, idén májusban újabb négyéves ciklusra választották meg. Villiart júliusban azt követően függesztették fel tisztségéből, hogy korrupció gyanújával letartóztatták.

A spanyol szövetséget jelenleg átmenetileg José Luis Larrea irányítja, a kormány pedig nem szólhat bele annak belügyeibe, nem kényszeríthet ki választásokat. A FIFA ezért figyeli árgus szemekkel, hogy mi történik az országban. Larrea korábban kincstárnok volt a szövetségben és továbbra is maradna a szervezet élén.

A FIFA októberben felfüggesztette Pakisztán tagságát, mert a helyi szövetség a bíróság által kijelölt adminisztrátor irányítása alatt állt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.