László Csabával csak „ijesztgettek”, de azonnal leülne a válogatott kispadjára

Sok pozitív visszajelzést kaptam, de konkrétan nem tárgyaltam az MLSZ vezetőivel – mondta.

MN
2017. 12. 21. 7:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sok pozitív visszajelzést kaptam, de konkrétan nem tárgyaltam az MLSZ vezetőivel. Már Dárdai Pál kinevezése előtt velem »ijesztgettek«, az elején még nagyon beleéltem magam, de azóta már reálisan nézem a dolgokat, és a legutóbbi választás előtt már nem is vettem komolyan a pletykákat. Természetesen ha tényleg ajánlatot kapnék, magyar emberként ezt a legnagyobb megtiszteltetésnek tartanám, és azonnal rábólintanék” – nyilatkozta a pozsonyi Új Szónak László Csaba, a Dunaszerdahelyi AC korábbi vezetőedzője, aki továbbra is figyeli a DAC eredményeit.

Az ötvenhárom esztendős szakember november elejétől a most a skót másodosztály második helyén álló Dundee United labdarúgócsapatot irányítja. Kiderült, keresték a román élvonalba idén feljutott, magyar hátterű Sepsi OSK-tól is: „A skót klubon kívül két konkrét ajánlatot kaptam. Az egyik a román élvonal újoncától, a sepsiszentgyörgyiektől érkezett, a másik pedig az erdőháti szeniceiektől. Bevallom,

székely edzőként sokat hezitáltam a sepsiszentgyörgyiek felkérésén,

szerettem volna segíteni a kiesőzónában álló csapatnak, csakúgy, mint egy éve ezt a DAC-nál is sikeresen megtettem. Végül a Skóciában élő családom miatt a Dundee Unitedet választottam, és 2019 júniusáig szóló szerződést írtam alá. Egyébként vonzó volt a szenicei megkeresés is, a tulajdonosváltás előtt álló egyesület jövendő osztrák mecénása tárgyalt velem.”

Nagy-Britanniában nem áll le a foci az ünnepek alatt, de László Csaba azt mondja, ez normális. „Annak idején a Hearts edzőjeként is fontos meccseket játszottunk december végén, illetve január elején. Ezúttal is így lesz, 23-án a Livingstont fogadjuk, 29-én pedig a legnagyobb riválisnak számító St. Mirren otthonában lépünk pályára. Majd január másodikán a sereghajtó Brechin Cityt látjuk vendégül.”

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.