Megszólalt az ittasan autóbalesetet szenvedő váci focista

Hibát követtem el, felelőtlenül cselekedtem, és tanultam a történtekből – mondta Balajti Ádám.

MN
2017. 12. 20. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hibát követtem el, felelőtlenül cselekedtem, megbántam a tettemet, és tanultam a történtekből – mondta a Blikknek Balajti Ádám, aki játékostársával még októberben szenvedett autóbalesetet azt követően, hogy jelentős mennyiségű alkoholt ittak.

– A jövőben csak a pályán elért teljesítményemmel szeretném felhívni magamra a figyelmet, hiszen még komoly ter­veim, céljaim vannak a labdarúgásban. Örvendetes módon a történtek nem befolyásolták a pályán nyújtott teljesítményemet, ugyanis gólokkal és gólpasszokkal járultam hozzá jelenlegi csapatom jó szerepléséhez – fűzte hozzá.

A Blikk felidézi: a két sportoló Besenyőtelken, a főúton haladt, Balajti pedig előzésbe kezdett, amikor észrevette, hogy az előtte haladó autós szintén ugyanezt a manővert hajtja végre. Balajti a kocsit balra kormányozta, de elveszítette uralmát a jármű felett, és nekiütközött egy beton­oszlopnak. Végül a labdarúgók Opel Astráját a háziorvosi rendelő kerítése állította meg. Szerencsére éppen senki nem járt arra, és a futballisták is egy karcolás nélkül úszták meg a balesetet.

A lap azt írja, minden kétséget kizáróan megállapították, hogy a sportoló ittasan vezette oszlopnak az autót. A focistákat a bíróság első fokon pénzbüntetésre ítélte, és Balajtit hosszabb időre eltiltották a vezetéstől.

Az ítélet nem jogerős. Lichy József, Balajti Ádám védője a Blikknek elmondta, hogy fellebbeztek a döntés ellen, mivel védence senkiben nem tett kárt, és nagyon megbánta, hogy ittas állapotban ült a volán mögé. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.