Öt perc alatt fordított, de csak egy pontot szerzett az Arsenal

Az együttes döntetlent játszott a Liverpoollal.

MTI
2017. 12. 23. 6:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A péntek esti, londoni összecsapáson Philippe Coutinho fejesével az első félidőben lényegesen jobban játszó vendégcsapat került előnybe a 26. percben, majd a második játékrész elején Muhammad Szallah növelte az előnyt. Ezután viszont gyökeres fordulat következett, és az addig erőtlenül, tompán futballozó Arsenal öt perc alatt fordított: sorrendben Alexis Sánchez, Granit Xhaka, majd Mesut Özil talált a kapuba. A Liverpool második gólja és az Arsenal harmadikja között mindössze hat és fél perc telt el. A végeredményt Roberto Firmino állította be, aki a 71. percben egyenlített.

A két együttes az utóbbi időben rendre gólzáporos találkozókat játszott egymással, amelyekből többnyire a Liverpool jött ki jobban: előző három összecsapásuk alkalmával 4-0, 3-1 és 4-3 volt a végeredmény, a londoniak legutóbb tavaly januárban, egy 3-3-as mérkőzésen szereztek pontot Jürgen Klopp csapata ellen.

Premier League, 19. forduló:

Arsenal – Liverpool 3-3 (0-1)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.