Az „egy picit csalóka”, hogy Dzsudzsákék a csoport legerősebbjei

Fontos, izgalmas, új sorozat a Nemzetek Ligája, amely elé mindenki várakozással tekint – mondta Szabó Gergő.

MTI
2018. 01. 07. 21:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Gergő azt mondta: amikor már mennek a mérkőzések a Nemzetek Ligájában, akkor látszik majd igazán jól, milyen izgalmakat tartogat és esetleg milyen plusz megterhelést jelent a csapatoknak. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy a játéknapok száma a Nemzetek Ligája létrehozása ellenére sem nőtt, tehát gyakorlatilag ugyannyi mérkőzést játszik majd egy válogatott egy évben, amennyit eddig.

Jelezte: a kontinentális sorozatból az Európa-bajnokságra is ki lehet jutni, de „ez még nagyon messze van”. Mint ismertette, a Nemzetek Ligája csoportjait január 24-én sorsolják. Magyarország a C osztályba került, amelynek „a papírforma alapján” a legerősebb csapata, de ez „egy picit csalóka” – tette hozzá Szabó Gergő.

Közölte azt is, hogy ebben a divízióban 15 csapatból három négy- és egy háromcsapatos csoportot alakítanak ki, Magyarország tehát kerülhet három- vagy négycsapatosba is.

Az A és a B osztályban csak hármas, a D-ben csak négyes csoportok lesznek. A háromcsapatos csoportok csapatainak, amelyek kettővel kevesebb mérkőzést játszanak a Nemzetek Ligájában, „szabadnapjukon” kötelező barátságos mérkőzést lekötniük, ezt megszervezhetik az adott ország szövetségei, vagy kérhetik az UEFA segítségét – közölte.

Hangsúlyozta: a Nemzetek Ligája létrehozása mögött ott volt az az elképzelés is, hogy minden évben nyerhessenek valamit a csapatok, és minél kevesebb legyen a tét nélküli mérkőzés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.