Az UEFA-nak most lett elege a játékosügynökökből

Az elmúlt öt évben az ügynökök összesen 2,5 milliárd fontot kerestek a futballistákon. Sokallja a szervezet.

MTI
2018. 01. 24. 6:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UEFA a klubok, az európai bajnokságok és a játékosok szervezetének képviselőivel folytatott megbeszélését követően adott ki közleményt kedden, melyben jelezte, hogy korlátozni akarja az átigazolásokból az ügynököknek járó díjakat. A szövetség szerint jelenleg aránytalanul túl vannak fizetve az ügynökök, ráadásul a munkájuk színvonala esik.

A kontinentális szövetség felhívta a figyelmet arra, hogy a mostani rendszerben fennáll a veszélye a fiatal játékosok kizsákmányolásának, a csalásnak, a korrupciónak és a pénzmosásnak. Mindehhez hozzátette, hogy az európai jogalkotók segíthetnek a törvénytelenségek felszámolásában.

Az UEFA a megbeszélést azután kezdeményezte, hogy a múlt héten megjelent a szövetség tanulmánya a klubok gazdálkodásáról, s ebből kiderült, hogy az elmúlt öt évben az ügynökök összesen 2,5 milliárd fontot kerestek a kontinensen történt játékos-eladásokból, ami a teljes pénzmozgás 13 százaléka.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.