Kubatov: A feladat az, hogy felemeljük a költségvetést

A Fradi elnöke szerint az újságírók és a kommentelők miatt is borzasztó a hangulat a lelátón.

MN
2018. 01. 02. 20:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke megtartotta szokásos szilveszteri összegzőjét. És rögtön azzal kezdte, hogy a gazdasági nyugalomnak köszönhetően a klub elmúlt tíz éve közül a 2017-es volt a legsikeresebb.

Ami a futballt illeti, több érdekesség is elhangzott. Felemásnak értékelte az előző esztendőt Kubatov, hiszen a női és a férfifutballcsapat is Magyar Kupát nyert, ugyanakkor a férficsapat csak negyedik lett a bajnokságban, és a nemzetközi kupaporondon sem úgy szerepelt, ahogy a vezetőség több éve reméli.

– Most úgy állunk fel, hogy minden évben bajnokok akarunk lenni! – mondta Kubatov. Majd jött egy kis összehasonlítás, amikor arról beszélt, mekkora a költségvetése a Fradinak és egy osztrák élcsapatnak. Előbbié 14 millió euró (ebben benne van az utánpótlás is), míg utóbbié 25 millió.

– Kicsit olyan, mint egy halálvölgy, amelyen át kell jutni. Magyarországon ha azt mondod, hogy 14 millió eurós költségvetésed van, azt kapod, hogy a magyar bajnokságot kevesebből is meg lehet csinálni. Igaz, ugyanakkor ez a nemzetközi kupához kevés. A következő évek feladata – ha szégyelljük, ha nem, ha kritizálnak, ha nem –, hogy felemeljük a költségvetést – fejtette ki Kubatov Gábor.

Hozzátette, hogy újabb szponzorokra van szükség ahhoz, hogy elég pénzük legyen és biztos kupaszereplők legyenek.

Arra is kitért, hogy az újságírók is tehetnek a rossz futballhangulatról. Ahogy a kommentelők is, akik szörnyű hangnemben nyilvánítanak véleményt, és alig találnak néhány dologban okot a boldogságra. – A lelátói hangulat is borzasztó – emelte ki.

Thomas Dollról elmondta, türelem kell, továbbá élvezi a bizalmukat, hiszen megvan benne a tudás, hogy a Fradi vele még egyet előrelépjen. – Thomast filozófiája, lelkesedése, ami a kispad mellett néha túlzónak is tűnik, arra predesztinálja, hogy sikeres legyen – hangsúlyozta. A szurkolókkal kapcsolatban kifejtette: azokkal szemben, akik a Debrecen ellen elkezdtek verekedni, késelni, soha nem lesznek toleránsak. Addig pedig nem nyugszik Kubatov, amíg mindenkit nem azonosítanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.