Megint pert vesztett címerügyben az Újpest az UTE-val szemben

A cégbíróság is elrendelte a régi jelkép visszaállítását, és pénzbírságot is kiszabott.

Gabay Balázs
2018. 01. 24. 7:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másodfokon jogerősen az UTE már személyiségi jogi pert nyert címerügyben az Újpest FC ellen ősszel. Viszont ezzel a perrel párhuzamosan az UTE törvényességi felügyeleti eljárást is elindított, a cégbíróság pedig kedden az egyeületnek adott igazat.

– A társaság taggyűlés tartása nélkül ügyvezetői hatáskörben döntött a címer lecseréléséről, nem tartja be a létesítő okiratban foglaltakat. Mindezért a bíróság a társaságot 300 ezer forint pénzbírsággal sújtja. Kötelezi a bíróság a társaságot, hogy külön felhívásra fizessen meg 100 000 Ft felügyeleti illetéket a Magyar Államnak – tette közzé a bírósági ítélet egy részét az UTE.

Az újpesti klub kéri az Újpest FC, vagyis a labdarúgó csapat belga tulajonosát, állítsa vissza a régi címert.

A jelképet tavaly nyáron cserélte le Roderick Duchatelet, indoklása szerint a döntés mögött pénzügyi okok álltak. A szurkolók viszont onnantól fogva folyamatosan tüntettek ellene, fenyegették.

Az FC-nél január elején érdeklődtünk, miért nem cserélték még vissza a régi címert, hisz a bíróság erre adott harminc napos határideje lejárt. A klub azt felelte, ők még kézhez sem kapták a személyiségi jogi percben hozott ítéletet, így viszont egyelőre semmi dolguk a címerrel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.