Nagy dilemmában vannak a Bayern München vezetői

Uli Hoeness lát esélyt arra, hogy Jupp Heynckes jövőre is a német sztárcsapat edzője marad.

MTI
2018. 01. 30. 13:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Uli Hoeness, a Bayern München klubelnöke lát esélyt arra, hogy Jupp Heynckes a szezon után is a labdarúgócsapat vezetőedzője maradjon.

„Próbáljuk meggyőzni arról, hogy a küldetésének a Bayernnél még nincs vége” – mondta egy düsseldorfi konferencián Uli Hoeness.

Heynckes – aki 2013-ban egyszer már visszavonult – októberben váltotta a kispadon Carlo Ancelottit. A 72 éves tréner szerződése nyárig érvényes, de a bajor klubnál szeretnék újabb egy évre rábízni a csapat irányítását. A szakember ugyanakkor többször is kijelentette: csak az idény végéig marad.

„Juppnak biztosítani kell az átmenetet az idősebb és a fiatalabb generáció között. Remélem, meg tudjuk őt győzni, hogy vállaljon el még egy évet” – folytatta Hoeness, aki elárulta: jelenleg tíz százalék esélyt lát arra, hogy hosszabbítsanak a trénerrel. Ennek ellenére sem mondanak le róla, annál kevésé, mert elmondásra szerint edzőkérdésben nincs B tervük.

Heynckes visszatérését követően a Bayern tizenkilenc tétmérkőzéséből tizennyolcat megnyert, a bajnokságban húsz forduló után tizenhat pontos előnnyel vezet.

Német sajtóhírek szerint Heynckes esetleges utódját illetően nincs egyetértés a müncheni klubvezetők között. Karl-Heinz Rummenigge, a bajor együttest működtető gazdasági társaság vezérigazgatója mindenképpen német edzőt ültetne a kispadra. A sajtó leggyakrabban a Hoffenheim 30 éves edzőjét, Julian Nagelsmannt, valamint a korábbi dortmundi, jelenleg csapat nélküli, 44 esztendős Thomas Tuchelt hozza kapcsolatba a Bayernnel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.