A Bajnokok Ligája még mindig a Real Madrid terepe

Cristiano Ronaldo újra elemében volt: góljaival kétgólos előnyt szedett össze a Madrid.

Énekes András Előd
2018. 02. 14. 21:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét alakulat összeállítása tartogatott meglepetéseket az előzetes várakozásokhoz képest, ilyen volt például a PSG csapatkapitánya és középhátvédje, Thiago Silva padoztatása, vagy a másik oldalon Gareth Bale jegelése. Unai Emery a 22 éves francia bekket, Presnel Kimpembét részesítette előnyben, az állása megtartásáért melózó Zidane pedig Iscót jelölte a kezdőbe a walesi szélső helyett.

Számok tekintetében mindkét csapat történelmet írt az őszi csoportküzdelmek során. A Real Madridban Cristiano Ronaldo mind a hat mérkőzésen betalált, amire korábban soha nem volt példa. A párizsiak csapatszinten tündököltek: 25 gólt értek el a csoportmeccsek alatt, ami szintén új rekordot jelentett.

Az első másodperctől agresszíven lépett fel a Real Madrid, helyzetekig ettől függetlenül nem igazán jutottak el, és csak a félidő közepén pörögtek fel újra az események. Neymar dolgozott ki magának egy tökéletes lövőhelyzetet a Real tizenhatosának vonalán, de inkább megcsinált még egy cselt, ami labdavesztésbe és majdnem egy kapott gólba került. A kontra után ugyanis Cristiano Ronaldo találta magát ziccerben, azonban a vendégek kapusát, Areolát találta fejbe. Pár perccel később megint a hazai kapu előtt zajlott az élet. Mbappé elfutott a jobb szélen, és beadását ugyan még tudták semlegesíteni a védők, a kipattanót Rabiot helyezte elegánsan a Real kapujába (0-1).

Érezték a madridiak, hogy hazai pályán nem engedhetnek meg egy vereséget, a játékrész végén fel is pörgették a tempót, aminek a vége egy jogosan befújt tizenegyes lett. Kroos lerántása után Cristiano Ronaldo állt a labda mögé, magabiztos végrehajtásával pedig megszerezte 100. BL-gólját a Real Madrid mezében (1-1). Persze hogy rekord. 

Fordulás után sem maradt unalmas a rangadó, de sokkal kevesebb tiszta helyzetig jutottak el a felek, mint az első félidőben. A párizsiak szép csöndben átvették a játék irányítását, Emery lekapta a pályáról Cavanit, egyértelműen rámentek az idegenbeli iksz megtartására. A hajrában azonban jött a BL-specialista Ronaldo, és egy Areola által kiütött labdába szerencsésen tette bele a térdét (2-1). Pár perccel Ronaldo gólja után egy újabb formás bal oldali támadás végén, Asensio passzából Marcelo szerzett kapásgólt, így a PSG hiába volt nyeregben, kétgólos hátrányt szedett össze a Santiago Bernabéuban. Itt található a 3-1-es odavágó összefoglalója.

Idén öt angol csapat is ott van a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, közülük tegnap a Manchester City magabiztos, 4-0-s győzelemmel kezdte a nyolcaddöntőket. Ma este pedig a Liverpool folytatta a sort egy még nagyobb arányú sikerrel az FC Porto otthonában. Az öt gólt a vörösök félelmetes csatártriója hozta össze: hármat vágott Sadio Mané, egyet-egyet pedig Mohamed Salah és Roberto Firmino. Az 5-0-s sikerrel alighanem eldőlt a párharc.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.