Címervita: kezdeményezte a másodfokú ítélet végrehajtását az UTE

Újabb jogi határidőt hagyott figyelmen kívül az Újpest FC – szögezték le.

MTI
2018. 02. 14. 16:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UTE közösségi oldalának szerdai közleménye szerint az élvonalbeli labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság újabb jogi határidőt hagyott figyelmen kívül, nem tanúsít jogkövető magatartást, és a másodfokú ítélet szövegét nem tette közzé honlapján.

Az anyaegyesület szerint az Újpest FC semmilyen látható jelét nem mutatta annak, hogy a bíróság ítéletét végre kívánja hajtani, „így az UTE a jogállami keretek adta következő lépést megteszi és a végrehajtást elindítja”.

Mint hangsúlyozták, az UTE továbbra is minden – jogszabályok által biztosított – lehetőséggel élni fog annak érdekében, hogy az eredeti címert visszaállíttassa.

Az Újpest FC július 3-án mutatta be új címerét, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött szurkolói voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között.

A szurkolók tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását, az UTE pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz. Az anyaegyesület felszólította a labdarúgóklub vezetőit – Gyarmati Eszter akkori ügyvezetőt és Roderick Duchatelet tulajdonost –, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot, és már akkor jelezte, hogy ellenkező esetben „jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját”.

Duchatelet sajtótájékoztatón kijelentette, hogy nincs visszaút, marad a lila-fehérek új címere. Hozzátette: a klub fejlődése, a brand, illetve a logóhasználati jog miatt volt szükség a változtatásra. Ezt követően fordult bírósághoz az UTE, ám első fokon elutasították keresetét a személyiségi jogi perben, másodfokon viszont az anyaegyesületnek kedvező döntés született. Január végén a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága is az anyaegyesületnek adott igazat első fokon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.