Csányi Sándort választották a FIFA alelnökének

Nem túlzás kijelenteni: példátlan sportdiplomáciai siker.

MN
2018. 02. 26. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 42. kongresszusán a testület egyhangúlag Csányi Sándort szavazta meg a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) alelnökének. A FIFA moszkvai ülésén hivatalosan is kinevezik majd a Magyar Labdarúgó Szövetség első emberét.

Az üresedés azután történt, hogy a spanyol Angel Maria Villart korrupció gyanújával tavaly letartóztatták, majd nyáron lemondott.

„Fontos, hogy a tendencia – mely szerint a nagyok még nagyobbá válhatnak, a kisebbek pedig aránytalanul lemaradnak klub- és válogatott szinten is – megforduljon. Azért is dolgozni fogok, hogy a jó szabályozás eredményeként a fiatal játékosok több lehetőséghez jussanak, és hogy a szabadidős és a női futball erősödjön a világ minden táján” – nyilatkozott az mlsz.hu-nak még a megválasztása előtt Csányi.

A szövetség honlapja megjegyzi, mindez példátlan sportdiplomáciai eredmény. Azért is, mert 1972-ben Barcs Sándorra automatikusan került a tisztség, míg Csány az első, aki választás után nyerte el a megbízatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.