Dzsudzsák hazatér, de még nem most

Az egykor Debrecenből Eindhovenbe költözött válogatott labdarúgó a nyáron először lesz szabadon igazolható, értéke amúgy 3,5 millió euró lenne.

2018. 02. 15. 9:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyáron lejár Dzsudzsák Balázs szerződése az al-Wahdánál. A lipcsei Kalmár Zsolt alapember Dunaszerdahelyen (kölcsönben van ott), a győri 17 éves Márton Adrián a Serie A-kiscsapat Spalhoz ment. „Portékáiról” kérdezte a Digi Sport tévé csütörtök reggel Vörösbaranyi József játékosmenedzsert.

– Balázsék a bajnokságban második helyen vannak, a szuperkupát pedig épp most nyerték meg, és a kupában is állnak. Hogy távozik-e nyáron, még bizonytalan, a klub már jelezte, hogy szeretné, ha maradna náluk. Májusig kiderül, mi lesz a folytatás – körvonalazta a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának helyzetét Vörösbaranyi, aki új helyzetnek nevezte azt, hogy nyáron Dzsudzsák szabadon igazolható lesz. A Tranfermarkt.de adatai szerint 3,5 milliót érő szőke focista esetében fennáll a lehetősége, hogy hamarosan visszatér az NB I-be, de ez az idő a menedzser szerint még nem jött el. Arra viszont van esély, hogy Európában folytatja a pályafutását.

Dzsudzsákot az MLS (Észak-Amerika) is érdekli, ez is benne van a pakliban.

Varga Roland jelenleg a Ferencváros labdarúgója. Jó fél szezont futott, számára a nyár mindenképpen váltást hozhat. Ám ha a nemzetközi kupában nyáron jól szerepel a Fradi, akkor maradni fog, ezt a szerződése is rögzíti. Vörösbaranyi viszont célzott rá, hogy voltak Serie A-s ajánlatai, és középtávon Olaszországba vezethet az útja.

Márton Adrián esetében a szüleivel egyetértésben döntettek úgy, hogy a Spal ificsapata lesz a jó irány. Fél évre kölcsönbe került oda a tinicsatár a győri akadémiáról.

Kalmár Zsolt szintén kölcsönben van a DAC-nál. Az ő jövője játékos és menedzser szerint is egyértelműnek tűnik, sem Lipcsébe nem megy vissza, sem a Csallóközben nem marad, országváltás lesz a dolog vége.

Vörösbaranyi védence továbbá Priskin Tamás is, akinek honvágya volt már sok évnyi légióskodás után.

– Szeretett volna hazajönni. Képben volt a Videoton is – árulta el a korábbi Fradiba igazolás körülményeiről a menedzser. Szerinte viszont Priskin marad a Fradiban, meg fog harcolni a helyéért az ott szereplő csatárokkal.

„Vonzáskörzetében” szerepel még itthon egy bizonyos Dobos Áron. Rá nyártól hollandiai szerződés vár, de ugyanúgy sérülés húzza le egy csöppet, mint a már mönchengladbachi kötelékbe tartozó Bénes Lászlót, aki viszont megvetheti a lábát a topligák valamelyikében Vörösbaranyi szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.